Güncel

Güncel Haberleri

Başkan Yılmaz: Silivri’nin bir turizm master planına ihtiyacı var”

Silivri Belediyesi tarafından Danamandıra, Sayalar ve Çayırdere mahallelerinde düzenlenen Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Törenleri ile 400 çiftçiye 1 milyon 600 bin TL değerindeki 80 ton tohumluk arpa dağıtıldı. Çiftçiler bu ürünlerle 4.000 dönüm araziye ekim yapabilecek.

Silivrili çiftçilerin tohumluk arpa sevinci devam ediyor

Silivri Belediyesi tarafından Çeltik, Yolçatı ve Seymen mahallelerinde düzenlenen Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Törenleri ile 225 çiftçiye 900 bin TL değerindeki 45 ton tohumluk arpa dağıtıldı. Çiftçiler bu ürünlerle 2 bin 250 dönüm araziye ekim yapabilecek.

Silivri'de afetle mücadele için neler yapıldı? işte o projeler

Türkiye, yakın tarihte 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi başta olmak üzere birçok depreme maruz kaldı. Son olarak 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.5 büyüklüğündeki depremler, Asrın Felaketinin yıkıcı etkisini gözler önüne serdi. Deprem, sel ve yangın gibi doğa olaylarının sık sık yaşanması, afetle mücadele gerçeğini bir kez daha ortaya koydu.

Silivri belediyesinden resim, şiir ve kompozisyon yarışması

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenecek olan “Cumhuriyet 100 Yaşında” temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışması için başvuru süreci başladı. İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde düzenlenecek yarışmanın kazananları laptop, tablet, akıllı saat ve kablosuz kulaklık gibi ürünlerle ödüllendirilecek.

Silivri belediyesinden çiftçilere 12 milyon tl’lik tohumluk arpa desteği

Silivri Belediyesi tarafından Kurfallı, Bekirli ve Akören mahallelerinde düzenlenen Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Törenleri ile 335 çiftçiye 1 milyon 340 bin TL değerindeki 67 ton tohumluk arpa dağıtıldı. Çiftçiler bu ürünlerle 3.350 dönüm araziye ekim yapabilecek.

Taksiye indi-bindi ücreti 70 TL

Benzin ve mazota gelen zamlar taksi ücretlerine de yansıdı. Taksiye indi-bindi ücreti 70 TL’ye çıktı.

Toplu taşımaya yüzde 51.5 zam

Benzin ve mazota peş peşe gelen zamların ardından İstanbul’da toplu taşımaya da yüzde 51.5 zam yapıldı.

Silivri'de denize girişler yasaklandı

Silivri'nin bulunan tüm plajlarında olumsuz hava koşulları sebebiyle denize girmek yasaklandı.

Silivri belediyesinden 200 çocuğa coşkulu sünnet şöleni

Silivri Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Sünnet Şöleni kapsamında bu yıl 200 çocuğu sünnet ettirdi. Çocuklar ve aileleri Palmiye Kır Bahçesinde düzenlenen Sünnet Şöleni programında doyasıya eğlendi.

İstanbul Valisi Davut Gül Silivri’de temaslarda bulundu

İstanbul Valisi Davut Gül Silivri’de bir dizi temaslarda bulundu. İlk olarak Silivri Belediyesi Kalepark Tesislerinde muhtarlar ile toplantı düzenlendi. Sonrasında ilçede tamamlanan ve devam eden projeleri ziyaret ederek Kaymakam Toğan ve Başkan Yılmaz’dan detaylı bilgi aldı.

Barış Manço Kütüphanesi Ve Etkinlik Alanına Görkemli Açılış

Silivri Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Silivri’nin ilk çocuk kütüphanesi olma özelliğini taşıyan Barış Manço Çocuk Kütüphanesi ve Etkinlik Alanı açılış töreni, İstanbul Valisi Davut Gül’ün teşrifleriyle gerçekleştirildi. Törende konuşan Başkan Yılmaz, “Hizmetlerimiz kimseler için değil, herkes içindir diyerek Silivri’de yaşayan 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın eğitimi, sağlığı, huzuru ve güvenliği için çalışıyoruz.” dedi.

Silivri belediyesinden üreticilere 2,5 milyon tl’lik saman desteği

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın üretime destek projeleri kapsamında belediye arazilerinden elde edilen 50.000 bin balya saman hayvancılara dağıtılmaya devam ediyor. Silivri Belediyesi bu destekle üreticilere doğrudan 2,5 milyon TL destek vermiş olacak.

Kaymakam Toğan: Şehitlerimizi rahmetle anıyorum

Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Yılmaz:15 Temmuz darbe girişimi, ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Yılmaz, “15 Temmuz darbe girişimi, ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisi; istiklalimize ve istikbalimize yönelik sinsice planlanmış bir saldırıdır. Yüce Türk milleti bu alçakça saldırıyı hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacaktır.” dedi.

Silivri belediyesinden belediye personeline motivasyon pikniği

Silivri Belediyesi tarafından belediye çalışanları ve aileleri için Personel Motivasyon Pikniği düzenlendi. Küçüksinekli Mesire Alanındaki etkinlikte konuşan Başkan Yılmaz, “Silivri’ye vadettiklerimizi, Silivri’ye söz verdiğimiz hizmetleri katbekat gerçekleştirmiş durumdayız. Eğitimden sağlığa, spordan kültüre, park bahçelerden yol yapım çalışmalarına, altyapıdan üstyapıya yapmış olduğumuz hizmetlerde, almış olduğumuz hayır duaları ve övgülerde sizlerin emeği yadsınamaz.” dedi.

Başkan Yılmaz’dan Kurban Bayramı Mesajı

Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Yılmaz, “Besmeleyle kesilen her kurban, sıkılan her el, uzatılan her ikram, gülücükler saçan her yüz, hasret akşamlarından sonra şafakla doğan her vuslat birliğimizin harcı, dirliğimizin haysiyeti olacaktır.” dedi.

Canlı hayvan pazarı alıcı ile satıcıyı modern bir ortamda buluşturuyor

Silivri Belediyesi Canlı Hayvan Pazarında Kurban Bayramı yoğunluğu yaşanıyor. Alıcı ve satıcıların modern, güvenilir ve hijyenik ortamda bir araya geldiği Canlı Hayvan Pazarında, bayram nedeniyle kurban kesim hizmeti de verilecek.

Silivri’de 5.100 adet yağlık zeytin fidanı toprakla buluştu

Başkan Volkan Yılmaz’ın üretim ve ağaçlandırma projeleri kapsamında Silivri Belediyesi ve Nakipoğlu ailesi iş birliğiyle 30 dönüm araziye 5.100 adet yağlık zeytin fidanı dikildi. Yapılan bu çalışma ile yağlık zeytin bahçesinden 3. yıl itibarıyla ürün alınmaya başlanması ve 5. yılın sonunda yıllık 7.000 litre zeytin yağı elde edilmesi hedefleniyor.

Silivrili Kıbrıs Gazileri Şehitler diyarı Çanakkale’yi gezdi

Silivri Belediyesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Silivrili gaziler ve eşleri Şehitler Diyarı Çanakkale’yi gezdi. Etkinlikte gazilere seslenen Başkan Yılmaz, “Çanakkale’yi geçilmez yapan; bu milleti ve bu devleti var eden, bu toprakları vatan yapan bütün kahramanlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.” dedi.

Toplam 276 haber.