Yılmaz: 19 Mayıs 1919 ruhu her daim yaşamalı ve yaşatılmalıdır

Önceki dönem Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz,19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle yayımladığı kutlama mesajında'19 Mayıs 1919 ruhu her daim yaşamalı ve yaşatılmalıdır' dedi.

PAYLAŞ
Silivri Özel Haber - Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Yılmaz,19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramıyla ilgili kutlama mesajında şu ifadelere yer verdi;   

19 Mayıs 1919; esarete karşı bağımsızlığın, teslimiyetçiliğe karşı dik duruşun, yılgınlığa karşı umut ve uyanışın 
miladıdır.
19 Mayıs 1919; Türk milletinin geleceğine vurulmak istenen prangaları kırarak tarihi yeniden yazdığı destansı bir serüvenin başlangıcıdır.
Samsun’da başlayan Milli Mücadele süreci, millet onurunun ayağa kalkışı, en önemlisi milli mukavemetin stratejik adım ve iradesidir.
Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları Samsun’dan itibaren başlattıkları yürüyüşle bezginliği ve bitkinliği yenmiş, emperyalistlere diz çöktürmek için fedakârlıkta sınır tanımamışlardır.
Bundan 105 yıl önce Samsun’da Milli Mücadele’nin fidesi dikilmiş, tohumu ekilmiş, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk harcı cesaretle karılmıştır.
Samsun’dan parlayan milli mukavemet, Amasya Genelgesi’yle yol haritasını çizmiş, Sivas ve Erzurum Kongreleri ile gücüne güç katmış, 23 Nisan 1920’de TBMM’nin açılmasıyla beraber kutlu hedefine kilitlenmiştir.
Bu itibarla, 19 Mayıs tarihi ile gelişen olaylar zinciri, ümitsizliğin seline düşmüş milli ülküleri kamçılamanın mümtaz bir örneğidir.
19 Mayıs; vatan topraklarını alçakça paylaşmaya cüret edenlere ve onlara el uzatanlara verilen kesin bir cevap ve özgürlüğün kanla olsa dahi elde edileceğinin muhteşem ifadesidir.
19 Mayıs; zalime, haine, alçağa, işbirlikçiye, müstevliye yıldırım gibi çarpan Türk’ün kudretli yürüyüşünün eseridir.
Tarihe altın harflerle kazınan bu eser her türlü övgüye layık ve gıpta edilecek bir bağımsızlık ve beka meşalesini tutuşturmuştur.
Bu esere leke sürdürmemek herkesin hepimizin asli görevidir. 
19 Mayıs 1919 ruhu her daim yaşamalı ve yaşatılmalıdır.

Ayrıca, Gençlik ve Spor Bayramı olarak da kutlanan bu tarihi günde; geleceğimizin güvencesi sevgili gençlerin, her anlamda ve düzeyde kendilerini çağın gerekleri doğrultusunda yetiştirmeleri Türk Milletinin dünya milletleriyle rekabet edebilmesi için şarttır.

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Atatürk, "Türk gençliğine terk edip bıraktığımız vicdanî emanet, yalnız ve daima galip olmaktır ve eminim daima galip olacaksınız" sözüyle gençliğe olan güvenini, "Bütün ümidim gençliktedir" sözüyle de beklentilerini dile getirmiştir.

Keza, bu anlayış çerçevesinde Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramlarını rutin törenlerden ibaret görmemek; Büyük Atatürk’ün mücadelelerini, devlet anlayışını, bağımsızlık ve özgürlük tutkusunu, millet sevgisini, milli mücadele ruhunu da bütün boyutlarıyla nesilden nesile aktarmak için bir vesile olarak değerlendirmek gerekmektedir.

Bu düşüncelerle, Büyük Atatürk’ün, mukaddes vatanımızın bölünmez bütünlüğü yolunda, kurtuluş mücadelesini başlattığı bu anlamlı günün yıldönümünde, bütün hemşehrilerimin  ve gençlerimizin bayramını kutluyor, gazilerimizi ve şehitlerimizi şükranla, minnetle ve rahmetle anıyorum.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN