Güncel

Güncel Haberleri

Silivri’nin plajları yaz sezonuna hazır!

İstanbul’da tatilcilerin yaz aylarında en çok ilgi gösterdiği ilçelerinden biri olan Silivri’de plajlar yaz sezonuna hazırlandı. Silivri Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların ardından Selimpaşa ücretsiz Kadınlar Plajı ve Kumluk Halk Plajı hem Silivrililere hem de çevre il ve ilçelerden gelen tatilcilere hizmet vermeye başladı.

Silivri belediyesinden Kavaklı çiftçisine 100.000 TL’lik destek

Atıl durumda olan Kavaklı Merasının 220 dönümü; İl Tarım Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve çiftçilerin imece usulü çalışmasıyla ıslah edildi. Yapılan çalışmalardan elde edilen 6.000 balya otun bağlama işlemini üstlenen Silivri Belediyesi, çiftçileri 100.000 TL’lik bir maliyetten kurtarmış oldu.

Ücretsiz yaz spor okulları kayıtları başladı

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 2023 Yaz Spor Okullarında kayıt dönemi başladı. Etkinlik ile 6-15 yaş aralığındaki çocuklara; yüzme, futbol, satranç, tenis, voleybol, cimnastik, basketbol, özel sporcular, okçuluk, masa tenisi ve taekwondo gibi toplam 11 branşta ücretsiz kurslar verilecek.

Başkan Yılmaz: ‘Belgeler ortaya çıktığında orta yerde kalıyorsunuz’

Silivri Belediye Meclisi 2023 yılı haziran ayı toplantısında Çanta Balaban Mahallesi’ndeki imar planının görüşüldüğü gündem maddesine ret oyu veren CHP’li meclis üyelerine seslenen Başkan Yılmaz, “Her zaman bir şey buldum diyerek mal bulmuş mağribi gibi üstüne atlıyorsunuz. Ondan sonra da belgeler ortaya çıktığında orta yerde kalıyorsunuz.” dedi.

Başkan Yılmaz: ‘Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’

Silivri Belediyesi, üniversite sınavı öncesinde gençler için moral etkinliği düzenledi. Büyükçavuşlu Piknik Alanında gerçekleştirilen etkinlikte gençlere seslenen Başkan Yılmaz, “Sizlerin en iyi şekilde eğitim alabilmesi için tüm imkânlarımızı seferber etmeye, sizler için en iyi eğitim şartlarını sunmaya devam ediyoruz.” dedi.

Silivri belediyesinden kurban bağışı kampanyası

Silivri Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kurban Bağışı Kampanyası başlattı. İmkânı olan hayırseverlere bağış çağrısında bulunan Başkan Yılmaz, “Topladığımız bağışları Silivri’de üretim yapan küçük ve orta ölçekli yetiştiricilerimizden satın alıyoruz. Kestikten sonra da BizdenSize Sosyal Marketimiz aracılığıyla ailelerimize dağıtıyoruz.” dedi.

Silivri belediyesinden dünya çevre günü etkinliği

Silivri Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle “Türkiye Çevre Haftası Kutlama Etkinliği” gerçekleştirdi. Silivri Sahili Atatürk Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte çevre bilincini ve farkındalığını artırmaya yönelik stantlar açılırken; atölye çalışmaları, sıfır atık ileri dönüşüm örnekleri sergisi ve fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

‘Gençlerimizi başarıya götürecek her türlü desteği vermeye hazırız’

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Silivri Bilim ve Sanat Şenliğinde gençlere seslenen Başkan Yılmaz, “Her ne yaparsanız yapın yaşamınız boyunca hayal etmeli, planlamalı ve sonunda başarmalısınız. Siz yeter ki hayal edin, siz yeter ki planlayın; sizi başarıya götürecek her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

Silivrili öğrenciler Marmara Denizi’nde kıyı temizliği yaptı

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Haziran Marmara Denizi Günü etkinliği kapsamında, ilçenin iki farklı sahil bölgesinde ortaokul ve lise öğrencileri kıyı temizliği yaptı. Silivri Özel TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri Gümüşyaka Çamlık Piknik Alanı Sahilinde kıyı temizliği yaparken, Silivri Çağrıbey Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri ise Silivri Merkez Boşnak Bahçe Plajının kıyılarını temizledi.

Silivri’de ‘Kavuran yaz 89’ belgeselinin gösterimi yapıldı

Silivri Belediyesi ve Silivri Kent Konseyi iş birliğiyle hazırlanan ve 1984-1989 yılları arasında Bulgaristan’daki komünist rejimin ülkede yaşayan Türklere yönelik asimilasyon ve baskılarını konu alan “Kavuran Yaz 89” belgeselinin gösterimi gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Başkan Yılmaz, “Aradan 39 yıl geçmesine rağmen, hiçbir vicdana sığmayacak şekilde soydaşlarımıza yapılan saldırılar, baskılar, zulümler daha dün gibi tazeliğini koruyor.” dedi.

Başkan Yılmaz: ‘Silivri Belediyesi Eğitimle İlgili Her Türlü İş Birliğine Gönüllüdür’

Silivri Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleneksel Yılsonu Sergisinin açılışında konuşan Başkan Yılmaz, “Silivri’de eğitimle, öğretimle, hayat boyu öğrenme ile ilgili yapılacak ne varsa Silivri Belediyesi her kurumla iş birliği yapmaya ve sizlerle beraber olmaya gönüllüdür, yeminlidir.” dedi.

Başkan Yılmaz: ‘Herkes vadetti ama yapmak bize nasip oldu’

Silivri Belediye Meclisi 2023 yılı haziran ayı toplantısında konuşan Başkan Volkan Yılmaz, kentin iki yakasını bir araya getirecek olan Silivri Şehir Geçişi Projesi, ilçeye kazandırılacak Gençlik ve Kültür Merkezi Projesi ve Yeni Mahalle’de temeli atılan 7 hekimli Aile Sağlığı Merkezi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Başkan Yılmaz’ın gündeminde ayrıca Silivri Belediyesinin kurban bağışı kampanyası ve Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çanakkale gezileri de vardı.

Silivri Sahil Güvenlik Komutanlığı binası hizmete açıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde Silivri Belediyesinin destek ve katkılarıyla ilçeye kazandırılan Sahil Güvenlik binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Başkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak Silivri’mizde kamu kurumlarıyla aramızdaki bağı güçlendirmeye, koordinasyonu ve eşgüdümü artırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ortaköy Mahallesi’nin hikâyesi belgesel oldu

Silivri Belediyesi ve Silivri Kent Konseyi iş birliğiyle hayata geçirilen ve ilçedeki mahallelerin hikâyesini konu alan belgesel dizisi projesi kapsamında Ortaköy’de Hayat Var belgeseli düzenlendi. Belgeselde; Ortaköy Mahallesi’nin kuruluşundan bugüne kadar olan hikâyesi anlatıldı.

Silivrili 2023 genç Çanakkale’yi gezdi

Silivri Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 2023 gencin katılımıyla Çanakkale Gençlik Gezisi düzenledi. Çanakkale’nin tarihi, kültürel ve dini yapıları ile şehitliklerinin ziyaret edildiği etkinlikte gençlere seslenen Başkan Yılmaz, “Sizler bizim umudumuzsunuz. Sizler bizim yarınlarımızsınız. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Kısacası sizler, Türk gençliği bizim her şeyimizsiniz.” dedi.

Haziran Ayı Meclis Toplantısı Pazartesi Günü Yapılacak

Silivri Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, 05 Haziran 2023 Pazartesi Günü 10.30’da gerçekleştirilecek.

Seymen’in asfalt hasreti sona erdi

Silivri Belediyesi, Seymen Mahallesi’nde bulunan cadde ve sokaklara 2.900 ton asfalt serimi yaptı. Çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri, uzun yıllar bekledikleri asfalt hasretlerini sona erdiren Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a teşekkür etti.

Silivri Belediyesi 650 kadına 90.000 fide dağıttı

Silivri Belediyesi, kadınların üretime teşvik edilmesi amacıyla Sayalar Mahallesi’nde fide teslim töreni düzenledi. Domates, salatalık, biber, patlıcan, kavun, karpuz ve kabaktan oluşan 15.000 adet fide kadınlara hediye edildi. Bu dağıtımla birlikte toplam 650 Mahalle Evi kursiyerine atalık tohumlardan yetiştirilen 90.000 adet fide teslim edilmiş oldu.

Başkan Yılmaz: ‘Gelecek Türk asrıdır, geleceğin gücü Türkiye’dir’

İBB Meclisinde 28. dönem milletvekilliği genel seçimini ve Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili konuşan Başkan Yılmaz, “Parlamento seçimlerinde vatandaşlarımız TBMM’de çoğunluğu Cumhur İttifakı’na tevdi etmiş ve Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını seçmiştir. Nitekim vatandaşlarımız ‘Büyük Türkiye’ ülküsünü desteklemiştir.” dedi.

Toplam 276 haber.