Güncel

Güncel Haberleri

Yılmaz: ‘Silivri’mizi her yönüyle geleceğe taşıyoruz’

Silivri Belediyesinin kurslarında eğitim gören kursiyerlerin tüm marifetlerini sergilediği Kültür Merkezi Yıl Sonu Gösteri Programı, dopdolu içeriğiyle unutulmaz anlara sahne oldu. Programda konuşan Başkan Yılmaz, “Tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle hayat var dediğimiz Silivri’mizi her yönüyle geleceğe taşıyoruz.” dedi.

Başkan Yılmaz, Kültür Bakan yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ı ağırladı

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile birlikte ilçenin tarihi yapılarını, eğitim ve sanat kurumlarını, müzelerini, yapımı tamamlanan ve devam eden mega projelerini ziyaret etti. Gençlik Buluşmasına da katılan Ahmet Misbah Demircan ve Başkan Yılmaz gençlerle; tarih, turizm, kariyer ve başarı üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Başkan Yılmaz: ‘Gençlik ve kültür merkezinin temelini atıyoruz’

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezinin temelinin seçimlerden hemen sonra atılacağını müjdeledi. Çalışmalar tamamlandığında Silivri, içerisinde kültür, sanat, eğitim faaliyetleri ve sosyal aktivitelerin gerçekleştirildiği dev bir merkeze kavuşmuş olacak.

Kültür merkezi sezon sonu sergileri ve gösterileri başlıyor

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi eğitimleri kış dönemi gösteri programı 26-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında Silivri Sahili’nde gerçekleştirilecek. Etkinliğin sahne programlarında enstrüman dinletileri, konserler ve halk oyunları yer alırken, kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünleri ise oluşturulan özel alanlarda sergilenecek.

Silivri belediyesinden kursiyer kadınlara 80.000 adet fide

Silivri Belediyesi tarafından verilen Tohum Ekimi ve Fide Yetiştiriciliği kurslarına katılan 550 Mahalle Evi kursiyerine; domates, salatalık, biber, patlıcan, kavun, karpuz ve kabaktan oluşan 80.000 adet fide hediye ediliyor. TÜRAM’da atalık tohumlardan yetiştirilen fidelerin dağıtımı ile tarımsal üretimin yaygınlaştırılması ve kadınların üretime teşvik edilmesi hedefleniyor.

Çin’li heyetten Başkan Yılmaz’a ‘Tarım’ ziyareti

Çin’in Sichuan Eyaleti Suning şehri Belediye Başkanı Mr. Jing Lin ve beraberindeki araştırmacı heyet, Başkan Yılmaz’ı ve TÜRAM’ı ziyaret etti. Silivri Belediyesinin tarım projeleri hakkında bilgiler verilen heyet ile ayrıca bilimsel deneyler, tarım teknolojilerinin uygulanması, tarım teknolojilerinin dönüşümleri ve Silivri’de organik tarım üssü kurulması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Silivri’de 19 Mayıs futbol şöleni düzenlendi

Silivri’de düzenlenen Futbol Okulları Arası Futbol Şöleni’nde birinci Mimarsinan Gençler Birliği, ikinci Silivri Belediyesi Futbol Akademisi, üçüncü Fenerköy Spor ve dördüncü Silivrispor oldu. Etkinlikte; Altınordu, Galatasaray, Beşiktaş ve Ortaköy Spor Kulübü futbol okulları da mücadeleleriyle göz doldurdu.

Silivri 19 Mayıs’ta kırmızı beyaza büründü

Silivri Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Gençlik Yürüyüşü düzenledi. 19 Mayıs Meydanı’ndan başlayarak Silivri Sahili’nde son bulan yürüyüşün ardından bayram coşkusu Barış Yıldırım konseriyle doruk noktaya ulaştı.

Kaymakam Toğan'dan '19 Mayıs' mesajı

Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Yılmaz’dan 19 Mayıs Mesajı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Yılmaz, “19 Mayıs 1919, dönemin sömürgeci güçlerince dayatılan bir geleceği reddederek ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına’ inanan Atatürk'ün Cumhuriyetle sonuçlanacak bağımsızlık mücadelesine başladığı gündür.” dedi.

19 Mayıs gençlik yürüyüşü ve konser programına davetlisiniz

Silivri Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir dizi etkinlik düzenliyor. “Kurtuluş Mücadelesinde Atatürk” isimli fotoğraf sergisi ile başlayan kutlama programı, geniş katılımlı Gençlik Yürüyüşü ve Silivri’nin sevilen şarkıcısı Barış Yıldırım konseri ile devam edecek.

Başkan Yılmaz’dan çiftçiler günü mesajı

14 Mayıs Çiftçiler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Ülkemizin kalkınmasında, büyümesinde, üretim ve verimliliğinin artmasında çiftçilerimiz önemli bir yere sahiptir.” dedi.

Başkan Yılmaz’dan Anneler günü mesajı

Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Bizleri dünyaya getirip büyüten, iyiyi, kötüyü, doğruyu, yanlışı öğreten annelerimizin sağlığı, huzuru ve mutluluğu için ne yapsak azdır.” dedi.

Başkan Yılmaz: ‘Üretmek sizden, destek bizden’

Silivri Belediyesi, 14 Mayıs Çiftçiler Günü kapsamında Danamandıralı barbunya üreticisi kadınların toprak altı ve toprak üstü gübre ihtiyaçlarının tamamını ücretsiz olarak karşıladı. Düzenlenen dağıtım programında konuşan Başkan Yılmaz, “Sizlerle her türlü iş birliğine açığız. Hanımefendiler hiç merak etmeyin her zaman yanınızda olacağız. Tarımsal üretime destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Silivri ’de paletli yüzme bahar şenliği düzenlendi

Silivri Belediyesi tarafından 6-7 Mayıs 2023 tarihleri arasında Paletli Yüzme Bahar Şenliği düzenlendi. Naim Süleymanoğlu Spor Tesislerinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında düzenlenen Paletli Yüzme Turnuvasına, Silivri ile birlikte İstanbul’un farklı ilçelerinden 8 spor kulübü ve toplamda 145 sporcu katıldı.

Silivri Belediyesi bu sene de 1.000 dönüm arazisine milli ayçiçeği ekiyor

Silivri Belediyesi, 1.000 dönüm belediye arazisine milli hibrit ayçiçeği tohumu ekimine başladı. Ürünler hasat edildikten sonra ayçiçek yağına dönüştürülerek, 5 litrelik tenekeler halinde ihtiyaç sahibi ailenin sofrasına ulaştırılacak.

Silivri tarihinin en büyük projesi başlıyor

Silivri’nin iki yakasını bir araya getirecek olan Silivri Şehir Geçişi Projesi’ndeki çalışmaların başlayacağını müjdeleyen Başkan Yılmaz, “3,5 yıldır bu projenin hayata geçirilmesi için gerekli olan tüm çalışmaları yaptık. Kentin iki yakasının bir araya geleceği proje tamamlandığında Silivri’deki trafik yoğunluğu tarihe karışmış olacak.” dedi.

Başkan Yılmaz’dan yeni müjdeler

Silivri Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısında konuşan Başkan Volkan Yılmaz, Devlet Hastanesinin arkasında bulunan alana inşa edilecek sosyal alan ve Çamlık mevkiine kazandırılacak millet bahçesi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Başkan Yılmaz ayrıca yapımı tamamlanan Sahil Güvenlik Komutanlığı binasının ve Barış Manço Çocuk Kütüphanesinin resmî açılışının seçimlerden sonra gerçekleştirileceğini açıkladı.

Silivri belediyesinden üreticilere 7 milyon TL’lik Ayçiçek tohumu desteği

Silivri Belediyesi, ilçedeki üreticilere yönelik 7 milyon TL değerindeki 2023 paket milli hibrit ayçiçek tohumu desteğini, son olarak Beyciler ve Büyükçavuşlu mahallelerinde düzenlediği Milli Hibrit Ayçiçek Tohumu Dağıtım törenleri ile tamamladı. Düzenlenen törenlerde 90 çiftçiye 270.000 TL değerindeki 90 paket yerli ayçiçek tohumu dağıtıldı. Çiftçiler bu ürünlerle 1.150 dönüm araziye ekim yapabilecek.

Toplam 276 haber.