Eğitim

Eğitim Haberleri

Silivri Belediyesi, AB Erasmus Projesi 4. Ulusötesi Toplantısını Prag’da Gerçekleştirdi

Silivri Belediyesi tarafından yürütülen KA220-VET “An Innovative VET Perspective on Agriculture for Climate Change Adaptation” AB Erasmus projesinin 4. Ulusötesi toplantısı Prag, Çekya'da gerçekleştirildi. Toplantıya, Namık Kemal Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden temsilciler katıldı.

Güzel Sanatlar Akademisi Sertifika Töreni gerçekleşti

Silivri Belediyesi ve Nişantaşı Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen Güzel Sanatlar Akademisi’nin sertifika töreni ve müzik performans etkinliği, Selimpaşa Mahallesi’nde büyük bir coşku ve heyecanla gerçekleştirildi. Etkinlikte, öğrencilerin sergilediği sahne performansları ve drama gösterileri büyük beğeni topladı.

TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Mezuniyet Coşkusu Yaşadı

TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin öğrencileri, mezuniyet töreninde büyük bir coşku yaşadı. Tören, Ezgi AŞ. Yönetim Kurulu Başkanı ve Eğitim Kurumu Kurucu Temsilcisi Erkut Uysal, Okul Müdürü Mualla Varlıoğlu, İlçe Tarım Müdürü Nuri Ertuğrul ve velilerin katılımıyla gerçekleşti.

Odak Koleji öğrencileri Avrupa’da

Odak Koleji öğrencileri, Almanya, Slovakya, Avusturya, Çekya ve Polonya'yı ziyaret edecek.

Başkan Balcıoğlu, geleceğin bilim insanlarını ve sanatçılarını tebrik etti

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Bilim Sanat Şenliği'ne katılarak, öğrencilerin yıl boyunca yaptıkları bilimsel ve sanatsal çalışmaları yakından inceledi. Şenlik boyunca öğrencilerle sohbet eden ve onların heyecanına ortak olan Başkan Balcıoğlu, geleceğin bilim insanlarını ve sanatçılarını tebrik etti.

Başkan Balcıoğlu, Kütüphane de ders çalışan öğrencilere başarı diledi

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, öğrencilere olan desteğini bir kez daha göstererek, Ömer Seyfettin Halk Kütüphanesi'ni ziyaret etti. Kütüphanede ders çalışan ve sınavlarına hazırlanan öğrencilerle sohbet eden Başkan Balcıoğlu, onların talep ve önerilerini dinledi.

Başkan Balcıoğlu’ndan Silivri Eğitim Akademisi'ne ziyaret

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, yaz döneminde öğrencilere ücretsiz yabancı dil kursu hizmeti sunacak olan Silivri Eğitim Akademisi'ni ziyaret ederek, hazırlık çalışmaları hakkında bilgi aldı. Öğrencilere kaliteli bir eğitim imkânı sunmak için tüm detayları titizlikle inceleyen Başkan Bora Balcıoğlu, Silivri Eğitim Akademisi çalışanlarına kolaylıklar dileyerek, eğitime verdikleri katkılardan dolayı teşekkür etti.

Selimpaşa Kütüphane Ve Etüt Merkezine kavuştu

Silivri Belediyesi tarafından Selimpaşa Mahallesi İzzet Gürçay Caddesi Güzel Sanatlar Akademisi Yan Binasında yapımı tamamlanan Selimpaşa Hüseyin Nihal Atsız Kütüphane ve Etüt Merkezi için açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan Başkan Yılmaz, “Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün geleceğimizi emanet ettiği gençlerimiz, tesisin de hizmetin de en iyisine ve en mükemmeline layıktır” dedi.

Yeşilçam Evinde temel fotoğrafçılık kursu başlıyor

Silivri Belediyesi ve Rumeli Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi iş birliğiyle Silivri Fotoğrafçılık ve Yeşilçam Sergi Evinde temel fotoğrafçılık kursu başlıyor. 6 hafta sürecek olan kurslar ücretsiz ve sertifikalı olacak.

Odak Koleji öğrencileri ünlü yazarı ağırladı

Yiğit Bener Özel Silivri Odak Ortaokulu öğrencileriyle sohbet etti.

Başkan Mesut Üner’den öğrencilere sömestr sürprizi

Başkan Mesut Üner her alanda gerçekleştirdiği hizmetlerle ve ilklerle sadece ilçenin ve bölgemizin değil tüm Türkiye’nin dikkatlerini üzerine çekmeye durmaksızın devam ediyor.

Yarıyıl tatili için son ders zili yarın çalacak

Milli Eğitim Bakanlığına (MEB) bağlı okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarındaki 20 milyonu aşkın öğrenciye yarıyıl tatili için yarın son ders zili çalacak.

Yılmaz’dan bir eser daha: Ömer Seyfettin Kütüphanesi hizmete açıldı

Silivri Belediyesi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçirilen Ömer Seyfettin Kütüphanesi için açılış töreni düzenlendi. Törende konuşan Başkan Yılmaz, “Silivri ile yatıp Silivri ile kalkmaya, gece uyumadan gündüz yorulmadan bu şehrin güzel insanlarına hizmet etmeye ve hizmetkâr olmaya devam edeceğiz” dedi.

Silivri’de anaokulu öğrencileri tarımı öğreniyor

Silivri Belediyesi Özel TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından “Elim Toprakta Projesi” hayata geçirildi. Proje kapsamında Silivri’de yaşayan 5 yaş grubu anaokulu öğrencilerinin tarım alanıyla ilgili olarak tohum, meyve ve sebzeleri tanımalarının ve ekim dikim işlemlerinin nasıl yapılması gerektiğini oyunlarla öğrenmelerinin sağlaması amaçlanıyor.

Mektebim Koleji ve Ümit Kalko Ödüllere Doymuyor!

Adını Atatürk’ün kurduğu Millet Mekteplerinden alan Mektebim Koleji, “10. Yılın Eğitimde Başarı Ödülleri” töreninde marka projesi “Anadolu Rüyası- Kahraman Mektepliler” ile Yılın Kültür Sanat Projesi Ödülü’ne layık görüldü. Eğitim Girişimcisi ve Mektebim Koleji Kurucusu Ümit Kalko da “Yılın Eğitim Girişimcisi” alanında ödül aldı.

Silivri Belediyesinden YKS ve LGS’de dereceye giren öğrencilere ödül

Silivri Belediyesi ilçede ikamet eden ve 2023 yılı YKS ve LGS sınavlarında ilk 10’a giren öğrencileri 1’er adet cumhuriyet altını ile ödüllendirdi. Ödül töreninde konuşan Başkan Yılmaz, “Eğitimle, sporla ve kültür sanatla bezenmiş bir gençliği hayal ediyor ve çalışmalarımızı bu yönde gerçekleştirmeye devam ediyoruz” dedi.

Çağrışım 2'nci şubesini hizmete açtı

Silivri Özel Aktif Çağrışım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Marmara Plaza'da ikinci şubesinin açılışını gerçekleştirdi.

Milletvekili Yüksel Odak Koleli'ni ziyaret etti

AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel ve İl Başkan Vekili Akın Bayram, Odak Koleji'ni ziyaret etti.

Ayfar Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesine görkemli temel atma töreni

Çanta Mahallesi Ayfar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin temel atma töreni, İstanbul Valisi Davut Gül’ün katılımıyla gerçekleştirildi. Törende konuşma yapan Başkan Yılmaz, “Kaliteli bir mesleki eğitim şüphesiz, ülkemizin kalkınmasına ve Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmasına büyük katkılar sunacaktır.” dedi.

Toplam 48 haber.