Kültür

Kültür Haberleri

Silivri Belediyesi Çocuk Etkinlikleri Başlıyor

Silivri Belediyesi, yaz döneminde çocuklara yönelik eğlenceli ve eğitici faaliyetler sunmaya hazırlanıyor. Temmuz ve Ağustos ayları boyunca sürecek olan bu etkinlikler, 24 Temmuz'da başlayacak ve 23 Ağustos'a kadar devam edecek. Oyun, dans, spor, masal atölyesi, resim, seramik ve sanat gibi pek çok dalda düzenlenen etkinliklere 3-12 yaş aralığındaki öğrenciler katılabilecek. Bu etkinlikler, çocukların yaz tatilini verimli ve keyifli bir şekilde geçirmelerini sağlayacak.

Börek Ustalarının Yarıştığı 14. Ortaköy Börek Festivali Başlıyor

Silivri Belediyesi, bu yıl 14'üncüsünü düzenleyeceği Ortaköy Börek Festivali ile börek severleri 27 Temmuz 2024 tarihinde bir araya getirecek. Festivalde ustalar, en lezzetli böreği yapmak için yarışacaklar. Ayrıca, festivalin finalinde ünlü sanatçı Cengiz Kurtoğlu sahne alarak katılımcılara unutulmaz bir konser verecek.

Sonay Kars Aslantürk’ün “Sonay Sübliminal Art Sergisi” 23 Temmuz’da Açılıyor!

Silivri Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen, Sonay Kars Aslantürk’ün “Sonay Sübliminal Art Sergisi” 23 Temmuz Salı günü Oğuz Aral Sanat Galerisinde açılıyor. Açılışı 23 Temmuz Salı günü saat 14.00’de olacak olan sergi, 11.00-20.00 arasında halkla açık olarak düzenlenecek.

Volkan Konak ile muhteşem final

Silivri’nin en ünlü festivallerinden biri olan 62. Yoğurt Festivali’nin üçüncü ve son günü renkli ve eğlenceli anlara sahne oldu. Silivri Belediyesi tarafından gerçekleştirilen festivalin üçüncü gününe de tıpkı ilk iki günde olduğu gibi binlerce Silivrili katıldı. Festivalin üçüncü günü halk dansları gösterisi, Turnuvalar DJ Mümtaz performansı ve Volkan Konak konseri ile devam etti.

62. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali'nin ikinci günü büyük bir kalabalıkla geride kaldı

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 62. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali’nde ikinci gün geride kaldı. Turnuvalar, sergiler, Roman performans gösterisi, Dj performansı ve yoğurt yeme yarışmasına sahne olan festivalin ikinci gününde, sevilen şarkıcı Semicenk verdiği konserle Silivrililere unutulmaz anlar yaşattı.

62. Geleneksel Silivri Yoğurt Festivali büyük bir coşkuyla başladı

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen ve üç gün sürecek olan 62. Yoğurt Festivali, renkli açılış korteji ile başladı. Festivalin birinci gününde sahnelenen yöresel halk dansları gösterisi büyük beğeni toplarken, muhteşem performansıyla gençleri coşturan DJ Erdem Kınay’ın ardından sahne alan ünlü sanatçı İrem Derici verdiği konserle Silivrililere coşku dolu, unutulmaz bir gece yaşattı.

Tarihi Adem Hoca Çeşmesi'nin açılış töreni yapıldı

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, ilçenin tarihî mirasını koruma ve yaşatma yolunda önemli bir adımı bugün atarak Adem Hoca Çeşmesi'nin restorasyonunun tamamlanmasının gururunu paylaştı. Başkan Balcıoğlu, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Silivri’nin kültürel ve tarihî değerlerine sahip çıkmanın önemini vurguladı.

Silivri'de yaz sezonu coşkulu konser ile başladı

Silivri, Temmuz 2024 - Silivri Belediyesi tarafından Gümüşyaka Mahallesi'nde düzenlenen "Yaza Merhaba Konseri" ile yaz sezonu büyük bir coşkuyla başladı. Yüzlerce Silivrili’nin katıldığı konsere, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu eşi Hayriye Sena Balcıoğlu ile birlikte katıldı.

Silivri Belediyesi'nden Geleneksel Lavanta Hasat Şenliği Coşkusu

Silivri Belediyesi, bu yıl da Gümüşyaka Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'nde düzenlenen Geleneksel Lavanta Hasat Şenliği ile doğa ve tarım tutkunlarını bir araya getirdi. Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun da katıldığı etkinlikte lavanta tarlalarında hasat gerçekleşti.

Başkan Balcıoğlu, Ufuk Bek’i söyleşi ve imza gününde yalnız bırakmadı

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Ufuk Bek’in yazdığı “Bir Kulübün Doğuşu: Silivrispor Tarihi” kitabının söyleşi ve imza günü etkinliğine katıldı. Silivri Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinlik, Silivrispor’un tarihine ışık tutarak geniş bir katılımcı kitlesini ağırladı.

Başkan Balcıoğlu, Fotoğrafçılık ve Yeşilçam Sergi Evi’ni ziyaret etti

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, film endüstrisine dair faaliyetlerin ve sinema kültürünün yanı sıra fotoğrafçılığın geçmişini bugünümüzle buluşturan "Fotoğrafçılık ve Yeşilçam Sergi Evi"ni ziyaret etti. Bu özel ziyaret sırasında Başkan Balcıoğlu, sergide yer alan çalışmalar hakkında detaylı bilgi aldı ve serginin önemine de vurgu yaptı.

Başkan Balcıoğlu, Mübadele Müze Evi'ni ziyaret etti

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, tarihi ve kültürel mirası gelecek nesillere aktarma misyonuyla kurulan Mübadele Müze Evi'ni ziyaret etti. Müzede sergilenen eserleri inceleyen ve mübadele dönemine ait hikayeleri dinleyen Başkan Balcıoğlu, "Geçmişte yaşanan acıları unutmadık, unutturmayacağız. Mübadele Müze Evi, tarihimize ışık tutan ve gelecek nesillere önemli bir miras bırakan değerli bir mekân." dedi.

Silivri Belediyesi'nden Nazım Hikmet’in vefatının 61. yıl dönümünde anma etkinliği

Silivri Belediyesi, büyük şair Nazım Hikmet Ran’ın vefatının 61. yıl dönümünde düzenlediği anma gecesinde vatandaşlarla buluştu.

Silivri'de Büyük Balkan Buluşması'na büyük ilgi

Silivri Bulgaristan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen Büyük Balkan Buluşması, yoğun katılımla gerçekleşti.

Hacıpervane Hikayeleri okuyucuyla buluştu

Lütfü Ertürk'ün son kitabı "Hacıpervane Hikayeleri" için imza günü düzenlendi.

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu Gençlik ve Kültür Merkezi inşaatını inceledi

Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, hafta sonunu saha ziyaretleri ile geçirerek, yapımı devam eden Gençlik ve Kültür Merkezi inşaatını yerinde inceledi.

Silivri'de Çilek Abla ile Baloncuk gösterisi büyük ilgi gördü

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi'nin Nisan ayı etkinlik programı kapsamında düzenlenen "Çilek Abla ile Baloncuk Gösterisi," Önder Yılmaz Sahnesi'nde gerçekleştirildi. Çocukların büyük bir heyecanla beklediği etkinlik, renkli anlara sahne oldu.

Başkan Yılmaz: “Sanatçılar başımızın tacıdır”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 27 Şubat Dünya Ressamlar Günü kapsamında Silivrili sanatçılarla kahvaltıda bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak ilçemizin tarih, kültür ve sanatına katkı sunan sanatçılarına çok ama çok önem veriyoruz” dedi.

Başkan Yılmaz Hızır Lokmasında Canlarla buluştu

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Alevi Kültür Dernekleri Silivri Şubesi ve Gümüşyaka Cemevi Derneğinin düzenlediği ‘Hızır Lokması’ programına katıldı. Programda konuşan Başkan Yılmaz, “Hızır Oruçlarınızı ve Hızır Lokmanızı Allah kabul etsin. Sağlık ve sıhhat içerisinde nicelerine eriştirsin. Hayırlarımız kabul, birlik ve beraberliğimiz daim olsun.” dedi.

Toplam 63 haber.