Güncel

Güncel Haberleri

Silivri Belediyesi Hatay’da Çadır Köyler Kuruyor

Silivri Kaymakamlığı ve Silivri Belediyesi iş birliğiyle Hatay’ın 3 ilçesine çadır köyler kuruluyor. Yaklaşık 3.500 depremzedenin konaklayabileceği çadır köyler; mobil yemekhaneleri, duşları, tuvaletler, çocuk kütüphaneleri, sosyal donatıları ve çocuk parklarıyla hizmet verecek.

Gümüşyaka’ya 125 milyon liralık dev yatırım!

Silivri Belediyesi koordinasyonunda İSKİ, BEDAŞ ve Türk Telekom iş birliğiyle yapılan çalışmalar kapsamında Gümüşyaka Mahallesi’nin cadde ve sokakları baştan sona yenileniyor. 125 Milyon TL değerindeki yatırımlar tamamlandığında Gümüşyaka’nın E-5 Karayolu güneyi yepyeni bir görünüme kavuşmuş olacak.

Başkan Yılmaz’dan Miraç Kandili Mesajı

Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Yılmaz, “Bir yandan bu mübarek geceye ulaşmanın, bu kutlu geceye erişmenin manevi hazzını yüreklerimizde hissederken, diğer yandan millet olarak maruz kaldığımız doğal afetin derin üzüntüsünü yaşıyoruz.” dedi.

Silivri’den deprem bölgesine büyük destek

“Asrın Felaketi” olarak değerlendirilen 7,7 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Silivri’de kampanyalar düzenlendi ve afet bölgesine büyük destek verildi. Silivri Kaymakamlığı ve Silivri Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirilen yardımlarda, temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 130 tır ve farklı özelliklere sahip 252 araç gönderilirken, yaraları sarmak için ise 562 kişi görevlendirildi.

Silivri SAK ekiplerine duygusal karşılama

Silivri SAK ekibi, 8 günlük arama kurtarma çalışmalarının ardından Silivri’ye döndü. SAK mensuplarını Kaymakam Toğan, Başkan Yılmaz, aileleri ve mesai arkadaşları karşıladı. Aileleriyle buluşma esnasında duygu dolu anlar yaşandı.

Selçuk Bayraktar:

Baykar'ın yaptığı toplam yardım miktarı 1 milyar 855 milyon TL'ye ulaşırken, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, AFAD'la koordine olup 2 bin kardeşimize barınma imkanı verecek Baykar konteyner kenti inşallah hayata geçiyoruz. Çok daha önemli gördüğümüz mağdur kardeşlerimizin barınma ihtiyacını kalıcı bir şekilde karşılamak için Baykar olarak bin konut bağışlıyoruz dedi.

Depremde hayatını kaybeden Gökhan öğretmen Silivri'de toprağa verildi

Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremde Hatay'da hayatını kaybeden öğretmen Gökhan Akkıvanç Silivri'de defnedildi.

Sabri Özer güven tazeledi

Silivri Ziraat Odası Başkanlığı’nda bugün yapılan kongrede mevcut Başkan Sabri Özer Güven tazeledi.

Gökhan öğretmen Silivri'de toprağa verilecek

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremde Hatay'da enkaz altında kalarak yaşamını yitiren genç öğretmen Gökhan Akkıvanç Silivri'de defnedilecek

Başkan Yılmaz: ‘Kale’nin Tarihini Canlandıracağız’

Silivri Belediyesi Meclisi şubat ayı toplantısında konuşan Başkan Yılmaz, Kavaklı’ya kazandırılan Millet Bahçesi, Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilecek olan Teknopark projesi ve Kale Mahallesi’nin tarihi dokusunu canlandırmak için yapılması planlanan çalışmalar hakkında önemli bilgiler verdi. Başkan Yılmaz ayrıca, Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle Silivri’ye dev bir spor adası kazandırılacağını açıkladı.

Başkan Yılmaz: ‘Hatay’da Çadır Köyler Kuracağız’

Silivri Belediyesi şubat ayı meclis toplantısında depremden etkilenen Hatay’ın Belen ve Kumlu ilçelerine çadır köyler kuracaklarını açıklayan Başkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak kendi imkânlarımızla içerisinde mutfağı, aşçısı, yemekhanesi, duşları ve tuvaletleri olan çadır köyler kuracağız. Bacası, izolasyonu ve altında keçesi olan 150 çadırı bölgeye sevk ediyoruz. Her çadırda 10 kişi konaklayabilecek ve yaklaşık 1.500 insanımızın barınma ihtiyacını karşılamış olacağız.” dedi.

Mektebim’den Depremzedelere Yardım Seferberliği

Türkiye, son 100 yılın en büyük felaketini yaşadı. Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan depremlerin ardından binlerce kişi enkaz altında kalırken, hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün arttı. Acı haberlerle derinden sarsılan Türkiye’nin kalbi ise depremzedelerimiz için attı. Ülke genelinde okullar 20 Şubat’a kadar tatil edilirken, eğitim kurumları da depremzedeler için kolları sıvadı. Mektebim Koleji, 35 kampüsüyle birlikte depremzedelerimize “Yanınızdayız” diyerek yardım seferberliği başlattı.

Yardımlar depremzedelere ulaştırılıyor

Esenyurt Belediyesinin deprem bölgesi için başlattığı kampanyada toplanarak bölgeye gönderilen yardımlar, depremzedelere dağıtılmaya devam ediyor.

Ümit Teyze umudunu kaybetmedi, 130 saat sonra sağ olarak kurtarıldı

Hatay'da göçük altında kalan 60 yaşlarındaki Ümit Gülçicek adlı kadın, 130 saat sonra enkazın altından sağ olarak kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarını Elmadağ ekipleri ile Koreli ekipler ortak yaptı.

Cezaevi personellerinin hazırladığı 2 yardım tırı dualar eşliğinde yola çıktı

Marmara ceza infaz kurumu kampüsü, Metris kapalı ceza infaz kurumu ve Bakırköy kadın kapalı ceza infaz kurumu personelleri tarafından depremden zarar gören vatandaşlara gönderilmek üzere hazırlanan iki yardım tırı Kahramanmaraş’a ve Adıyaman’a doğru yola çıktı.

Silivri Belediyesinden Yoğun Kar Mesaisi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmaya çalışan Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, bir yandan da Silivri’deki kötü hava koşulları ile mücadelesini sürdürüyor. Karla mücadele çalışmaları kapsamında 215 ihbar sonuçlandırılırken, yolda kalan 8 araç tahliye edildi ve 5 kişiye konaklama imkânı sağlandı.

Nef Stadyumu’nda yardım çalışmaları devam ediyor

Galatasaray'ın, depremzedelerin ihtiyaçları için gerekli malzemelerin toplanması amacıyla başlattığı yardım çalışmaları vatandaşların katılımıyla Nef Stadyumu'nda devam ediyor.

Silivri’den Deprem Bölgesine 15 Tır Yardım Malzemesi

Silivri Kaymakamlığı ve Silivri Belediyesi iş birliği ile Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde mağdur olan vatandaşlar için saat 17.00 itibarıyla 15 tır ihtiyaç malzemesi gönderildi.

Şubat Ayı Meclisi 2. Birleşimi Cuma Günü

Silivri Belediye Meclisi'nin Şubat Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşiminin 1. Oturumu, 10 Şubat 2023 Cuma günü 10.30 'da gerçekleştirilecek.

Toplam 276 haber.