Siyaset

Siyaset Haberleri

Silivri Belediyesinin 2024 Yılı Bütçesi 3 Milyar

Silivri Belediyesinin 2024 yılı için oluşturulan 3 milyar TL tahmini bütçesi, okunan komisyon raporunun ardından oy birliğiyle kabul edildi. Yatırımlar için toplam 1 milyar 154 milyon 191 bin TL ödenek öngörüldüğünün altını çizen Başkan Yılmaz, “Bütçemiz İstanbul’un parlayan yıldızı Silivri’mize hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Başkan Yılmaz’dan yeni müjdeler

Silivri Belediye Meclisi ekim ayı toplantısında konuşan Başkan Yılmaz, Fatih Mahallesi’ndeki sağlık yatırımı ve Bölge Denetleme İstasyonunun yerinin değiştirilmesi konularıyla ilgili detaylı bilgiler verdi. Başkan Yılmaz’ın gündeminde ayrıca Turizm Bakanı ile yaptığı görüşme ve TEİAŞ’ın yapmayı planladığı enerji yatırımı da vardı.

Ekim ayı meclisi 2. birleşimi Cuma günü

Silivri Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşiminin 1. Oturumu, 06 Ekim 2023 Cuma günü 10.30 'da gerçekleştirilecek.

Başkan Yılmaz’dan Maruf23 toplantısında dikkat çeken mesajlar

Marmara Belediyeler Birliğinin düzenlediği gıda konulu MARUF23 toplantısında konuşan Başkan Yılmaz, “İstanbul’da yaşayan hemşehrilerimiz daha ucuz, sağlıklı ve taze ürünler yiyebilsin diye çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.

Başkan Yılmaz'dan CHP'lilere: Siz konuşursunuz ben yaparım!

Silivri Belediye Meclisi ekim ayı toplantısında konuşan Başkan Yılmaz, Değirmenköy’deki arsa satışı konusunda detaylı bilgiler verdi. Başkan Volkan Yılmaz’ın gündeminde Silivri Belediyesi ile Turkcell iş birliğinde hayata geçirilecek olan Afet Anında İletişim Projesi de vardı.

Başkan Yılmaz: “Sağlık yatırımlarına büyük önem veriyoruz”

Silivri Belediyesi Meclisi Ekim ayı toplantısında konuşan Başkan Yılmaz, ilçe genelinde gerçekleştirilen sağlık yatırımlarıyla ilgili detaylı bilgiler verdi. Başkan Volkan Yılmaz'ın gündeminde, Bölge Trafik Denetleme İstasyonunun yerinin değiştirilmesi de vardı.

Ekim ayı meclis toplantısı Pazartesi günü yapılacak

Silivri Belediye Meclisi’nin Ekim Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, 02 Ekim 2023 Pazartesi Günü 10.30’da gerçekleştirilecek.

Yıldız: Hayat pahalılığı giderek artıyor

CHP’li Melih Yıldız, Akören Mahallesi’nde vatandaşlarla buluştu.

Başkan Yılmaz: "Yolumuza koşar adımlarla devam ediyoruz"

Silivri Belediyesi tarafından Gümüşyaka, Çanta, Beyciler ve Büyükçavuşlu mahallelerinde düzenlenen Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Törenleri ile 475 çiftçiye 1 milyon 900 bin TL değerindeki 95 ton tohumluk arpa dağıtıldı. Çiftçiler bu ürünlerle 4.750 dönüm araziye ekim yapabilecek.

Birlik, beraberlik ve başarının adı Çatalca

Başkan Mesut Üner’in göreve gelmesiyle birlikte adeta baş döndüren bir tempoyla hayata geçen mega projelerin açılışları veya temel atma törenleri, kültür-sanat etkinleri ve spor faaliyetleriyle Çatalca adından söz ettirmeye durmaksızın devam ediyor.

AK Parti danışma meclisiyle toplandı

AK Parti Silivri İlçe Başkanlığının ev sahipliliğinde gerçekleştirilen Danışma Meclisi, Önder Yılmaz salonunda gerçekleştirildi. Danışma meclisinde yapılan konuşmalarda, 2024 yerel seçimlerinde İstanbul’u yeniden AK Parti belediyesi ile buluşturacakları ve Silivri’yi ise 2019 seçimlerinden daha ezici bir sonuçla yeniden kazanılacağı vurgusu yapıldı.

Çatalca’da yaz etkinliklerinde muhteşem final

Çatalca Başkan Mesut Üner döneminde büyük yatırımların çekim merkezi olmasının yanı sıra, yaz boyunca baş döndüren kültür ve sanat etkinlikleriyle de muhteşem bir yazı geride bıraktı. Yaz etkinliklerinin muhteşem finalinin adı ise çok yoğun bir katılımla beraber ‘’Yöresel Çalgı Yarışması’’ oldu.

Başkan Yılmaz’dan e-5 geçiş projesi hakkında bilgilendirme

Silivri E-5 Geçiş Projesi’nin son durumu hakkında bilgilendirmede bulunan Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Yolumuzun yeni yılın ilk aylarında trafiğe açılarak vatandaşlarımızın kullanımına sunulması hedefleniyor.” dedi. Başkan Yılmaz, ilk temel betonunun 16 Eylül’de döküleceğini söyledi.

Silivri belediyesinden kadın üreticilere 300.000 fide

Silivri Belediyesi, kadınların üretime teşvik edilmesi amacıyla TÜRAM’da fide teslim töreni düzenledi. Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından üretilen; karnabahar, brokoli, beyaz lahana, kırmızı lahana ve pırasadan oluşan 300.000 adet fide, düzenlenen temsili dağıtım töreni ile kadın üreticilere teslim edilmeye başladı.

Başkan Yılmaz açıkladı: “TR-34SLV”

Silivri Belediye Meclisi eylül ayı toplantısında konuşan Başkan Volkan Yılmaz, Silivri Belediyesinin yaptığı milli hibrit ayçiçek tohumu hasadına ilişkin detaylı bilgiler verdi. Başkan Yılmaz’ın gündeminde Silivri Belediyesi ve Kadir Has Üniversitesi iş birliğiyle hayata geçirilen Silivri Eğitim Akademisi tarafından öğrencilere verilen ücretsiz İngilizce kursu ve ücretsiz üniversiteye hazırlık kursu da vardı.

Yılmaz: “İstanbul’un en büyük çiftçisi Silivri belediyesidir”

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, çiftçiye destek projelerine hızla devam ediyor. Büyükkılıçlı, Küçükkılıçlı ve Alipaşa mahallelerinde düzenlenen Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Törenleri ile 225 çiftçiye 900.000 TL değerindeki 45 ton tohumluk arpa dağıtıldı. Çiftçiler bu ürünlerle 2.250 dönüm araziye ekim yapabilecek.

Ticaret Bakanı Çatalca’yı ziyaret etti

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, iki ay önce kurulan yeni hükümette Başkan Mesut Üner’in ilk karşıladığı bakan oldu.

Başkan Yılmaz’dan İBB’ye: “Değirmenköy mezbaha alanını depo olarak nasıl kiraya verirsiniz?”

İBB Meclisi eylül ayı toplantısında İBB’nin Değirmenköy’deki mezbaha alanını depo olarak kiralama kararını değerlendiren Başkan Yılmaz, “Siz böyle pozisyon almaya devam edebilirsiniz ama biz Cumhur İttifakı olarak köylünün, çiftçinin, kırsalın hakkını, hukukunu şu an yaptığımız gibi savunmaya devam edeceğiz.” dedi.

Başkan Yılmaz Milli Ayçiçek Hasadında Konuştu: “Hayaldi Gerçek Oldu”

Silivri Belediyesi, 1.000 dönüm belediye arazisine ekimini yaptığı milli hibrit ayçiçeği tohumlarından elde edilen 150 ton ürünün hasat işlemini gerçekleştirdi. Düzenlenen Yerli ve Milli Ayçiçek Hasat Programı’nda konuşan Başkan Yılmaz, “Türk tohumculuğunu daha iyi yerlere getirebilmek için önümüzde çok mesafeler var. Silivri Belediyesi olarak bu projelerin içinde yer almaktan keyif aldık, mutluluk duyduk. Bundan sonra da bu tür projelerde yer almaya devam edeceğiz.” dedi.

Toplam 285 haber.