Güncel

Güncel Haberleri

Yılmaz: ‘Milli tohumlar İHA ve SİHA’lar kadar önemli’

Silivri Belediyesi tarafından Gümüşyaka, Değirmenköy ve Çanta mahallelerinde düzenlenen Milli Hibrit Ayçiçek Tohumu Dağıtım Törenleri ile 450 çiftçiye, 1 milyon 675 bin TL değerinde 450 paket yerli ayçiçek tohumu dağıtıldı. Çiftçiler bu ürünlerle 6.075 dönüm araziye ekim yapabilecek.

Ekmeğin fiyatı gramajıyla birlikte arttı

Silivri’de 5 TL’den satılan ekmeğin fiyatı 6TL olarak belirlenerek satışa sunuldu.

Silivri’den Hatay’a kadın dayanışması

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Hatay’ın 3 ilçesinde kurulan çadır köyleri ziyaret ederek depremzede kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Silivrili kadınlar tarafından hazırlanan kişisel bakım, hijyen ve ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 1000 koli kadınlara hediye edildi.

Başkan Yılmaz: ‘Alevi kardeşlerimiz bizim canımız, can parelerimizdir’

Silivri Belediye Meclisi 2023 yılı mart ayı toplantısında konuşan Başkan Yılmaz, Selimpaşa’ya kazandırılan Kapalı Pazar ve Etkinlik Alanı ve Gümüşyaka Cemevi Derneğine inanç ve kültürel tesis yapılması için devredilen belediye arazisi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Volkan Yılmaz ayrıca Silivri Belediyesinin, Bosna Hersek’in Visoko Belediyesi ve Hatay’ın Kumlu Belediyesi ile kardeş belediye olacağını açıkladı.

Başkan Yılmaz: ‘Vatandaşın Hayatıyla Oynanarak Siyaset Yapılmaz’

Silivri Belediye Meclisi 2023 yılı mart ayı toplantısında konuşan Başkan Yılmaz, Silivri’de depreme hazırlık noktasında gerçekleştirilen çalışmalar hakkında detaylı bir sunum yaptı. CHP’li Meclis Üyesi Melih Yıldız’ın, Çeltik sağlık evinin depreme dayanıksız olduğuna yönelik eleştirileriyle ilgili de konuşan Başkan Yılmaz, “Yıkar yenisini yaparım hiç merak etmeyin. Siz 10 yılda ne yaptınız? 1 tane sağlık ocağı mı yaptınız? 1 tane hasarlı bina mı yıktınız? Belediyenin personelini ağır hasarlı binada oturttunuz. Tabutta oturttunuz personellerinizi. Ben onlara güvenli binalar yapıyorum.” dedi.

Başkan Yılmaz’dan ‘Silivri Afet Yönetimi Danışma Kurulu’ Çağrısı

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Deprem Gerçeği Üzerine Silivri’de Yapılan Hazırlıklar’ konulu kamuoyu bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Yılmaz; Silivrililere, sivil toplum kuruluşlarına, üniversitelere, siyasi partilere ve tüm paydaşlara seslenerek, Silivri Afet Yönetimi Danışma Kurulu oluşturulması çağrısında bulundu.

Başkan Yılmaz: ‘Artık Kaybedecek Zamanımız Yok’

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle düzenlenen ‘Deprem Gerçeği Üzerine Silivri’de Yapılan Hazırlıklar’ konulu kamuoyu bilgilendirme toplantısında konuşan Başkan Yılmaz, “Muhtemel depremlere hazır olmak adına gerekli olan güç birliğini sağlamalıyız. Artık kaybedecek zamanımız yoktur.” dedi.

Başkan Yılmaz Silivri’deki Afetlere Hazırlık Çalışmalarını Anlattı

1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle düzenlenen ‘Deprem Gerçeği Üzerine Silivri Belediyesi Tarafından Yapılan Hazırlıklar’ konulu kamuoyu bilgilendirme toplantısında detaylı bir sunum yapan Başkan Yılmaz; mikrobölgeleme ve jeolojik etüt çalışmaları, Boğluca Deresi çevresindeki ‘Yapı Yasaklı Alan’ kararının kaldırılması, riskli binaların yıkımı ve Varnalı Konutları’ndaki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Başkan Yılmaz’ın gündeminde Silivri Afet Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen afetle mücadele çalışmaları da vardı.

Mart Ayı Meclis Toplantısı Pazartesi Günü Yapılacak

Silivri Belediye Meclisi’nin Mart Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, 06 Mart 2023 Pazartesi Günü 10.30’da gerçekleştirilecek.

Tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği kursu düzenleniyor

Silivri Belediyesi ve Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi iş birliği ile düzenlenecek Sertifikalı Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliği Kursu'nda kayıt dönemi başladı. 6-26 Mart tarihleri arasında verilecek uygulamalı derslerde tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, uçucu yağlar ve aromaterapi konuları işlenecek. Ayrıca kursiyerlere bölgeye uygun tıbbi ve aromatik bitkiler hakkında bilgiler verilecek.

Silivri belediyesinin tarım projesi için Polonya’da toplantı düzenlendi

Silivri Belediyesinin AB Erasmus+ projeleri kapsamında 216.840 euro hibe almaya hak kazandığı, ‘İklim Değişikliğine Uyum İçin Tarımda Yenilikçi Bir Mesleği Eğitim Perspektifi’ isimli projenin 2. ulusötesi toplantısı Polonya’nın başkenti Varşova’da gerçekleştirildi.

Silivri Belediyesinde Toplu İş Sözleşmesi İmzalandı

Silivri Belediyesi Ezgi A.Ş. bünyesinde çalışan 984 işçiyi kapsayan 2 yıllık Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Toplantıda açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, “Silivri Belediyesinde çalışanlar açısından bir ilk olan bu sözleşmede hayata geçirilerek, çalışanların ücretlerinin enflasyona karşı koruma altına alınması sağlanmıştır.” dedi.

TOKİ Silivri için kabul edilenler açıklandı

TOKİ İstanbul kura sonuçları ne zaman açıklanır? TOKİ İstanbul Arnavutköy, Başakşehir, Esenler, Çatalca, Tuzla ve Silivri kura sonuçları isim listesi merak ediliyor

Silivri’de Milli Ayçiçek atağı!

Silivri Belediyesi, Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünün kutlandığı 2023 yılında toprakla buluşturmak üzere, 2023 paket milli hibrit ayçiçek tohumunu üreticilere ücretsiz olarak dağıtmaya başladı. Temsili dağıtım töreninde konuşan Başkan Yılmaz, “Türk tohumunu desteklemek amacıyla yaptığımız bu projenin maddi değeri tabii ki önemli ama manevi değeri paha biçilmez.” dedi.

Turan 'Devlet Hastanemiz depremlerde hizmet verebilecek kapasitededir'

Silivri Belediyesi eski Belediye başkanlarından İnşaat Mühendisi Hüseyin Turan, Silivri Devlet hastanesi ile ilgili sosyal medyada yer alana bilgi kirliliğine dikkat çekerek 'Silivri Devlet Hastanemiz güvenli ve oluşabilecek depremlerde rahat bir şekilde hizmet verebilecek kapasitededir. Dikey kat yüksekliği de fazla olmayan bir binadır. Altında İmza sahibi olan bir İnşaat Mühendisi olarak bunları Kamuoyuna duyurmaktan büyük mutluluk duymaktayım' dedi.

Başkan Yılmaz Hatay’da Çadır Köyleri Ziyaret Etti

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Hatay’ı ziyaret etti. Belen, Kumlu ve Defne ilçelerinde Silivri Kaymakamlığı ve Silivri Belediyesi tarafından kurulan çadır köylerde depremzedeler ile görüştü.

Hatay’da kurulan çadır köyler için 22. tır yola çıktı

Silivri Kaymakamlığı ve Silivri Belediyesi iş birliğiyle Hatay’ın 3 ilçesinde kurulan çadır köylere, içerisinde çocuk kitapları, oyuncaklar, gıda, giyim, ısınma, temel ve sosyal ihtiyaç malzemeleri bulunan 3 tır daha yola çıktı. Belen, Kumlu ve Defne ilçelerindeki çadır köyler için şu ana kadar toplam 22 tır ihtiyaç malzemesi gönderildi. Çalışmaları bizzat yerinde takip eden Başkan Yılmaz, “Depremin olumsuz etkilediği vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya devam edeceğiz.” dedi.

'Bölgeyi en son Bozkurtlar terk edecek'

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Silivri Ocak Başkanı Özgür Bedel ve ocak üyeleri, depremde zarar gören vatandaşlara destek olmak için bölgeye gitti. Ocak Başkanı Bedel, 'Bölgeyi en son Bozkurtlar terk edecek' dedi.

Esen’den kandil mesajı

Cumhuriyet Halk Partisi Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, kandil dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Toplam 276 haber.