Güncel

Güncel Haberleri

Esen'den 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Yılmaz’dan 30 Ağustos Zafer Bayramı Mesajı

30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Yılmaz, “Her safhası ile düşünülmüş, hazırlanmış, idare edilmiş ve zaferle sonuçlandırılmış olan Büyük Taarruz; Türk milletine hasım odakların mutlak akıbetini göstermesi bakımından bugünlere ve yarınlara örnek teşkil edecektir.” dedi.

Silivri’ye 4 milyarın üzerinde yatırım

İBB bağlı kuruluşu İSKİ, toplam değeri 901 milyon TL’yi bulan maliyetle Silivri’nin altyapısını yeniledi.

Silivri Belediyesi'nden açıklama

Silivri Belediye Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada bilgi kirliliğine karşı vatandaşların uyanık olması istendi.

Başkan Yılmaz’dan Malazgirt Zaferi ve Büyük Taarruz mesajı

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ve 26 Ağustos 1922 Büyük Taarruz’un yıl dönümleri nedeniyle yayımladığı mesajda, “İşgalcilere karşı, tarihte ender görülen bu büyük duruş, yalnızca bizim tarihimiz için değil, dünya tarihinde de hayranlık uyandıran bir başarıdır.” dedi.

Silivri belediyesinden resmi açıklama

Silivri Belediye Başkanlığı, sabah saatlerinde Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı bir grup personel, 'geçinemediklerini' ifade ederek eyleme başlamışlardı. Konuyla ilgili olarak Silivri Belediye Başkanlığından konuyla ilgili resmî açıklama yapıldı.

İşçiler: 'Başkanımızı seviyoruz, maaşlarımızda iyileştirme istiyoruz'

Silivri Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı bir grup personel, 'geçinemediklerini' ifade ederek eyleme başladı. İşçiler, Tek problemimiz maaş" dedi.

AFAD'dan konteyner ve çadır açıklaması

AFAD, Marmara Bölgesi'ndeki afetlere hazırlık sürecine katkıda bulunacak Silivri Lojistik Deposu'nda 59 bin çadır ve 5 bin 628 katlanabilir konteyner stokunun oluşturulduğunu bildirdi.

Başkan Yılmaz: Silivri’nin bir turizm master planına ihtiyacı var”

Silivri Belediyesi tarafından Danamandıra, Sayalar ve Çayırdere mahallelerinde düzenlenen Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Törenleri ile 400 çiftçiye 1 milyon 600 bin TL değerindeki 80 ton tohumluk arpa dağıtıldı. Çiftçiler bu ürünlerle 4.000 dönüm araziye ekim yapabilecek.

Silivrili çiftçilerin tohumluk arpa sevinci devam ediyor

Silivri Belediyesi tarafından Çeltik, Yolçatı ve Seymen mahallelerinde düzenlenen Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Törenleri ile 225 çiftçiye 900 bin TL değerindeki 45 ton tohumluk arpa dağıtıldı. Çiftçiler bu ürünlerle 2 bin 250 dönüm araziye ekim yapabilecek.

Silivri'de afetle mücadele için neler yapıldı? işte o projeler

Türkiye, yakın tarihte 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi başta olmak üzere birçok depreme maruz kaldı. Son olarak 6 Şubat 2023’te Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.5 büyüklüğündeki depremler, Asrın Felaketinin yıkıcı etkisini gözler önüne serdi. Deprem, sel ve yangın gibi doğa olaylarının sık sık yaşanması, afetle mücadele gerçeğini bir kez daha ortaya koydu.

Silivri belediyesinden resim, şiir ve kompozisyon yarışması

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenecek olan “Cumhuriyet 100 Yaşında” temalı resim, şiir ve kompozisyon yarışması için başvuru süreci başladı. İlkokul, ortaokul ve lise kategorilerinde düzenlenecek yarışmanın kazananları laptop, tablet, akıllı saat ve kablosuz kulaklık gibi ürünlerle ödüllendirilecek.

Silivri belediyesinden çiftçilere 12 milyon tl’lik tohumluk arpa desteği

Silivri Belediyesi tarafından Kurfallı, Bekirli ve Akören mahallelerinde düzenlenen Yerli ve Milli Tohumluk Arpa Dağıtım Törenleri ile 335 çiftçiye 1 milyon 340 bin TL değerindeki 67 ton tohumluk arpa dağıtıldı. Çiftçiler bu ürünlerle 3.350 dönüm araziye ekim yapabilecek.

Taksiye indi-bindi ücreti 70 TL

Benzin ve mazota gelen zamlar taksi ücretlerine de yansıdı. Taksiye indi-bindi ücreti 70 TL’ye çıktı.

Toplu taşımaya yüzde 51.5 zam

Benzin ve mazota peş peşe gelen zamların ardından İstanbul’da toplu taşımaya da yüzde 51.5 zam yapıldı.

Silivri'de denize girişler yasaklandı

Silivri'nin bulunan tüm plajlarında olumsuz hava koşulları sebebiyle denize girmek yasaklandı.

Silivri belediyesinden 200 çocuğa coşkulu sünnet şöleni

Silivri Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği Sünnet Şöleni kapsamında bu yıl 200 çocuğu sünnet ettirdi. Çocuklar ve aileleri Palmiye Kır Bahçesinde düzenlenen Sünnet Şöleni programında doyasıya eğlendi.

İstanbul Valisi Davut Gül Silivri’de temaslarda bulundu

İstanbul Valisi Davut Gül Silivri’de bir dizi temaslarda bulundu. İlk olarak Silivri Belediyesi Kalepark Tesislerinde muhtarlar ile toplantı düzenlendi. Sonrasında ilçede tamamlanan ve devam eden projeleri ziyaret ederek Kaymakam Toğan ve Başkan Yılmaz’dan detaylı bilgi aldı.

Barış Manço Kütüphanesi Ve Etkinlik Alanına Görkemli Açılış

Silivri Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve Silivri’nin ilk çocuk kütüphanesi olma özelliğini taşıyan Barış Manço Çocuk Kütüphanesi ve Etkinlik Alanı açılış töreni, İstanbul Valisi Davut Gül’ün teşrifleriyle gerçekleştirildi. Törende konuşan Başkan Yılmaz, “Hizmetlerimiz kimseler için değil, herkes içindir diyerek Silivri’de yaşayan 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın eğitimi, sağlığı, huzuru ve güvenliği için çalışıyoruz.” dedi.

Toplam 265 haber.