Güncel

Güncel Haberleri

Başkan Yılmaz’dan çiftçiler günü mesajı

14 Mayıs Çiftçiler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Ülkemizin kalkınmasında, büyümesinde, üretim ve verimliliğinin artmasında çiftçilerimiz önemli bir yere sahiptir.” dedi.

Başkan Yılmaz’dan Anneler günü mesajı

Anneler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Bizleri dünyaya getirip büyüten, iyiyi, kötüyü, doğruyu, yanlışı öğreten annelerimizin sağlığı, huzuru ve mutluluğu için ne yapsak azdır.” dedi.

Başkan Yılmaz: ‘Üretmek sizden, destek bizden’

Silivri Belediyesi, 14 Mayıs Çiftçiler Günü kapsamında Danamandıralı barbunya üreticisi kadınların toprak altı ve toprak üstü gübre ihtiyaçlarının tamamını ücretsiz olarak karşıladı. Düzenlenen dağıtım programında konuşan Başkan Yılmaz, “Sizlerle her türlü iş birliğine açığız. Hanımefendiler hiç merak etmeyin her zaman yanınızda olacağız. Tarımsal üretime destek vermeye devam edeceğiz.” dedi.

Silivri ’de paletli yüzme bahar şenliği düzenlendi

Silivri Belediyesi tarafından 6-7 Mayıs 2023 tarihleri arasında Paletli Yüzme Bahar Şenliği düzenlendi. Naim Süleymanoğlu Spor Tesislerinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında düzenlenen Paletli Yüzme Turnuvasına, Silivri ile birlikte İstanbul’un farklı ilçelerinden 8 spor kulübü ve toplamda 145 sporcu katıldı.

Silivri Belediyesi bu sene de 1.000 dönüm arazisine milli ayçiçeği ekiyor

Silivri Belediyesi, 1.000 dönüm belediye arazisine milli hibrit ayçiçeği tohumu ekimine başladı. Ürünler hasat edildikten sonra ayçiçek yağına dönüştürülerek, 5 litrelik tenekeler halinde ihtiyaç sahibi ailenin sofrasına ulaştırılacak.

Silivri tarihinin en büyük projesi başlıyor

Silivri’nin iki yakasını bir araya getirecek olan Silivri Şehir Geçişi Projesi’ndeki çalışmaların başlayacağını müjdeleyen Başkan Yılmaz, “3,5 yıldır bu projenin hayata geçirilmesi için gerekli olan tüm çalışmaları yaptık. Kentin iki yakasının bir araya geleceği proje tamamlandığında Silivri’deki trafik yoğunluğu tarihe karışmış olacak.” dedi.

Başkan Yılmaz’dan yeni müjdeler

Silivri Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısında konuşan Başkan Volkan Yılmaz, Devlet Hastanesinin arkasında bulunan alana inşa edilecek sosyal alan ve Çamlık mevkiine kazandırılacak millet bahçesi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Başkan Yılmaz ayrıca yapımı tamamlanan Sahil Güvenlik Komutanlığı binasının ve Barış Manço Çocuk Kütüphanesinin resmî açılışının seçimlerden sonra gerçekleştirileceğini açıkladı.

Silivri belediyesinden üreticilere 7 milyon TL’lik Ayçiçek tohumu desteği

Silivri Belediyesi, ilçedeki üreticilere yönelik 7 milyon TL değerindeki 2023 paket milli hibrit ayçiçek tohumu desteğini, son olarak Beyciler ve Büyükçavuşlu mahallelerinde düzenlediği Milli Hibrit Ayçiçek Tohumu Dağıtım törenleri ile tamamladı. Düzenlenen törenlerde 90 çiftçiye 270.000 TL değerindeki 90 paket yerli ayçiçek tohumu dağıtıldı. Çiftçiler bu ürünlerle 1.150 dönüm araziye ekim yapabilecek.

Mayıs ayı Meclisi 2. birleşimi yarın günü

Silivri Belediye Meclisinin Mayıs Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşiminin 1. Oturumu, 05 Mayıs 2023 Cuma günü 10.30 'da gerçekleştirilecek.

Başkan Yılmaz: 'Deprem seferberliği ilan edenler ortadan kayboldu'

Silivri Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısında konuşan Başkan Yılmaz, depreme dayanıksız olduğu için İBB tarafından yıkılan Eski Sanayi Üst Geçidinin yapım çalışmalarındaki aksamayı ve Silivri Afet Koordinasyon Merkezinin afetlerle mücadele çalışmalarını değerlendirdi. Başkan Volkan Yılmaz’ın gündeminde Silivri Belediyesinin vergi borçlarına karşı mahsup edilecek olan belediye arazileri de vardı.

Başkan Yılmaz’dan 1 Mayıs mesajı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle mesaj yayımlayan Başkan Yılmaz, “İşçi varsa iş vardır, işçi varsa emek vardır, işçi varsa üretim vardır. Emeğiyle değer üretmek, alın teriyle helal kazanmak paha biçilemez bir özelliktir.” dedi.

Mayıs ayı meclis toplantısı Salı günü yapılacak

Silivri Belediye Meclisi’nin Mayıs Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, 02 Mayıs 2023 Salı Günü 10.30’da gerçekleştirilecek.

SAK ekipleri devlet üstün fedakârlık Madalyası’na layık görüldü

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinde bölgede görev alan Silivri Arama Kurtarma ekipleri, Devlet Üstün Fedakârlık Madalyası’na layık görüldü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen törene katılan Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi Sorumlusu Uğur Tozlu’ya madalyası, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından tevcih edildi.

Silivri belediyesi Ramazan’da 115 bin kişilik iftar yemeği verdi

Silivri Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca ilçe merkezindeki eski festival alanı, köy ve mahallelerde kurulan gönül sofralarında yaklaşık 81 bin kişi aynı anda iftar yapmanın mutluluğunu yaşadı. Eryap Aşevi de 30 bin kişilik sıcak yemeği hanelere ulaştırdı.

Başkan Yılmaz’dan Ramazan Bayramı mesajı

Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Yılmaz, “Bayramımız birdir, bayrağımız birdir, kıblemiz birdir, kaderimiz birdir, has bahçemiz olan devletimiz ve milletimiz de birdir.” dedi.

Silivri Belediyesinden 23 Nisan Şenliği

Silivri Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı “Çocuk Şenliği” ile kutlayacak. Afet bölgesi Hatay’da kurulan çadır köylerde ve Silivri merkezdeki şenlikler kapsamında çocuklar için çeşitli oyun aktiviteleri, yüz boyama, sihirbaz gösterisi ve jonglör gösterisi gerçekleştirilecek.

Silivrili 4.700 kadın Bursa’yı gezdi

Silivri Belediyesinin ramazana özel Bursa kültür gezisinin son kalitesini belde ve köylerinde yaşayan 2.450 kadın oluşturdu. Toplamda 4.700 kadının Bursa’nın tarihi, kültürel ve dini yapılarının ziyaret edildiği etkinliğin iftar programlarında kadınlara seslenen Başkan Yılmaz, “Ben bugün Silivri’ye hizmet edebiliyorsam sizlerin sayesindedir. Sizlere canı gönülden, yürekten, bütün içtenliğimle teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız, iyi ki benimlesiniz.” dedi.

Selimpaşa çevre dostu kapalı pazar yerine kavuştu

Silivri Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan çevre dostu proje Selimpaşa Kapalı Pazar Yeri ve Etkinlik Alanı için açılış töreni düzenlendi. Açılışın hemen ardından kapalı pazar yerinde kurulan gönül sofrasında yaklaşık 5.000 kişi hep birlikte oruç açtı.

Başkan Yılmaz ‘Hizmetiniz yok algınız çok’

İBB meclisi nisan ayı toplantısındaki 2022 yılı faaliyet raporu görüşmeleri sırasında yaptığı konuşmada Ekrem İmamoğlu’nun 4 yıllık görev süresini özetleyen Başkan Yılmaz, “Hizmetiniz yok, algınız çok. Bunlara karnımız tok. Tek sermayeniz altı ok, onu da atmaya yayınız yok!” dedi.

Toplam 265 haber.