Güncel

Güncel Haberleri

Başkan Yılmaz: 'Antakya'da tam teşekküllü konteyner köy kuruyoruz'

Silivri Belediye Meclisi 2023 yılı nisan ayı toplantısında konuşan Başkan Yılmaz, Ramazan ayında yürütülen sosyal belediyecilik faaliyetleriyle ilgili önemli bilgiler verdi. Silivri Belediyesinin deprem bölgesindeki çalışmalarını da anlatan Başkan Volkan Yılmaz, Hatay'ın Antakya ilçesinde tam teşekküllü bir konteyner köy kuracaklarını açıkladı.

Encümen ve komisyon üyeleri belli oldu

Silivri Belediyesi 2023 yılı nisan ayı meclis toplantısında yapılan oylamalar neticesinde Encümen Üyeleri ve Komisyon Üyeleri belirlendi.

Gönül sofralarında oruçlar hep birlikte açılıyor

Hafta sonu iftarlarını Ortaköy, Kavaklı ve Değirmenköy kapalı pazar yerlerinde Silivrililer ile birlikte yapan Başkan Yılmaz, “Yardımlaşmayı, dayanışmayı ve hayır hasenatı ihmal etmeyelim. Garibi, gurebayı, yetimi ve düşkünü kollamayı önceleyelim.” dedi.

Varnalı Konutlarında Anahtar ve Tapu Teslim Sevinci

Silivri Belediyesi ve Saral İnşaat iş birliğiyle kentsel dönüşüm süreci tamamlanan Varnalı Konutları için anahtar ve tapu teslim töreni düzenlendi. Törende konuşan Başkan Yılmaz, “Belki kentsel dönüşüm projelerinin tamamını yapamayız ama Hz. İbrahim’i yakacak ateşi söndüremeyeceğini bildiği halde o ateşe su taşıyan karınca misali, biz de bu ateşe su taşımaya devam edeceğiz.” dedi.

Silivri’de milli Ayçiçek tohumu dağıtımları devam ediyor

Silivri Belediyesinin üreticilere yönelik 7 milyon TL değerindeki 2023 paket milli hibrit ayçiçek tohumu desteği devam ediyor. Büyüksinekli, Küçüksinekli, Fenerköy, Kurfallı, Bekirli ve Akören mahallelerinde düzenlenen Milli Hibrit Ayçiçek Tohumu Dağıtım Törenleri ile 350 çiftçiye 1.250.000 TL değerindeki 350 paket yerli ayçiçek tohumu dağıtıldı. Çiftçiler bu ürünlerle 4.750 dönüm araziye ekim yapabilecek.

Ramazan çadırında şehit ve gaziler onuruna iftar düzenlendi

Silivri Belediyesinin iftar çadırında Silivri Kaymakamlığı tarafından şehit aileleri, gaziler ve gazi aileleri için düzenlenen iftar programında konuşan Başkan Yılmaz, “Şehitlik makamına ermiş, şehadet şerbetini içmiş kahramanlarımızın aileleriyle, gazi ve gazilerimizin aileleriyle beraber olmaktan, bu iftarı onlarla beraber yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.

Başkan Yılmaz’dan Ramazan ayı mesajı

Ramazan ayının başlaması nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Yılmaz, “Birbiri ardına gelen afetler nedeniyle ağır bir imtihan sürecinden geçtiğimiz bu zorlu günlerde, Ramazan’ın feyz ve bereketinin Türk-İslam coğrafyası üzerine olması en kalbi dileğimdir.” dedi.

Çiftçilerin yüzü milli Ayçiçek tohumuyla gülüyor

Silivri Belediyesinin üreticilere yönelik 7 milyon TL değerindeki 2023 paket milli hibrit ayçiçek tohumu desteği devam ediyor. Gazitepe ve Kadıköy mahallelerinde düzenlenen Milli Hibrit Ayçiçek Tohumu Dağıtım Törenleri ile 220 çiftçiye 770.000 TL değerindeki 220 paket yerli ayçiçek tohumu dağıtıldı. Çiftçiler bu ürünlerle 2.700 dönüm araziye ekim yapabilecek.

Milli Ayçiçek tohumu seferberliği devam ediyor

Silivri Belediyesinin üreticilere yönelik 7 milyon TL değerindeki 2023 paket milli hibrit ayçiçek tohumu desteği devam ediyor. Selimpaşa, Ortaköy ve Kavaklı mahallelerinde düzenlenen Milli Hibrit Ayçiçek Tohumu Dağıtım Törenleri ile 220 çiftçiye 770.000 TL değerindeki 220 paket yerli ayçiçek tohumu dağıtıldı. Çiftçiler bu ürünlerle 3.000 dönüm araziye ekim yapabilecek.

Başkan Yılmaz’dan Nevruz Bayramı Mesajı

21 Mart Nevruz Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Yılmaz, “Baharın gelişini ve bereketini müjdeleyen Nevruz Bayramı’nın aynı bereketi kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize de getirmesi en büyük temennimdir.” dedi.

Silivrili Çiftçiler Milli Ayçiçek Tohumu Sevinci Yaşıyor

Silivri Belediyesinin üreticilere yönelik 7 milyon TL değerindeki 2023 paket milli hibrit ayçiçek tohumu desteği devam ediyor. Sayalar, Çayırdere, Büyükkılıçlı, Küçükkılıçlı ve Alipaşa mahallelerinde düzenlenen Milli Hibrit Ayçiçek Tohumu Dağıtım Törenleri ile 160 çiftçiye 560.000 TL değerindeki 160 paket yerli ayçiçek tohumu dağıtıldı. Çiftçiler bu ürünlerle 2.150 dönüm araziye ekim yapabilecek.

Esen, ‘Türk Milleti’nin neleri başarabileceğinin kanıtıdır’

CHP Silivri İlçe Başkanı Berker Esen, 18 Mart Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Esen, mesajında “Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve milletin bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Milleti’nin neleri başarabileceğinin kanıtıdır” dedi.

Çanakkale Zaferi'nin 108'inci yılı Silivri'de kutlandı

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108'inci yılı Silivri Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Başkan Yılmaz’dan 18 Mart Çanakkale zaferi mesajı

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Yılmaz, “Çanakkale, dönemin en büyük küresel gücüne karşı, bir karış bile vermemek için, kanı ve canı ile vatan topraklarını mühürleyen Türk milletinin asalet mücadelesidir.” dedi.

Yılmaz: ‘Böyle örnek köy olmaz’

Seymen Mahallesi’nde düzenlenen Milli Hibrit Ayçiçek Tohumu Dağıtım Töreninde muhtar Gença’nın “Ara sokaklarla ilgili topu Silivri Belediyesine atıyorlar” demesi üzerine İBB’nin Seymen Örnek Köy Projesindeki çalışmalarının yetersizliğine değinen Başkan Yılmaz, “Bir iş yapacaksanız buyurun yapın. Yapmayacaksanız da en başından yapmıyoruz deyin biz yapalım.” dedi.

Silivri’de milli Ayçiçek tohumları ücretsiz dağıtılıyor

Silivri Belediyesinin üreticilere yönelik 7 milyon TL değerindeki 2023 paket milli hibrit ayçiçek tohumu desteği devam ediyor. Çeltik, Yolçatı ve Seymen mahallelerinde düzenlenen Milli Hibrit Ayçiçek Tohumu dağıtım törenleri ile 150 çiftçiye, 525.000 TL değerinde 150 paket yerli ayçiçek tohumu dağıtıldı. Çiftçiler bu ürünlerle 2.000 dönüm araziye ekim yapabilecek.

Başkan Yılmaz: ‘İBB başkanı sorumluluktan kaçıyor’

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Depremi ile ilgili sorumluluktan kaçtığını söyleyen İBB MHP Grup Başkanvekili Yılmaz, “Anlayana sivrisinek saz, anlamayana davul zurna az. Biz 4 yıldır söyleyeceğimiz sözleri söyledik ama artık davul da zurna da çalacak halimiz yok!” dedi.

Yılmaz’dan yeni hastane ve Çamlık Milet bahçesi müjdesi

Silivri Belediye Meclisi mart ayı toplantısında konuşan Başkan Yılmaz, ilçeye kazandırılan ve kazandırılması planlanan sağlık merkezleri ve yeşil alan projeleri ile ilgili önemli bilgiler verdi. Başkan Volkan Yılmaz ayrıca, Silivri’ye 500 yataklı Eğitim Araştırma Hastanesi ve 100 yataklı Acil Durum Hastanesi kazandırılacağını müjdeledi.

Başkan Yılmaz: ‘İftar Sofralarımızı Afet Bölgelerine Taşıyacağız’

Silivri Belediye Meclisi mart ayı toplantısında konuşan Başkan Yılmaz, Selimpaşa Kapalı Pazar ve Etkinlik Alanının açılışının önümüzdeki günlerde gerçekleştirileceğini müjdeledi. Başkan Yılmaz’ın gündeminde Silivri Belediyesi tarafından Ramazan ayı ve sonrası için planlanan kültürel ve sosyal faaliyetler de vardı. Başkan Volkan Yılmaz ayrıca, her yıl Ramazan ayında Silivri’de kurulan iftar sofralarını bu yıl afet bölgelerinde oluşturmayı düşündüklerini açıkladı.

Toplam 276 haber.