Güncel

Güncel Haberleri

Silivri belediyesinden üreticilere 2,5 milyon tl’lik saman desteği

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın üretime destek projeleri kapsamında belediye arazilerinden elde edilen 50.000 bin balya saman hayvancılara dağıtılmaya devam ediyor. Silivri Belediyesi bu destekle üreticilere doğrudan 2,5 milyon TL destek vermiş olacak.

Kaymakam Toğan: Şehitlerimizi rahmetle anıyorum

Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Yılmaz:15 Temmuz darbe girişimi, ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisi

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Yılmaz, “15 Temmuz darbe girişimi, ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisi; istiklalimize ve istikbalimize yönelik sinsice planlanmış bir saldırıdır. Yüce Türk milleti bu alçakça saldırıyı hiçbir zaman unutmayacak ve unutturmayacaktır.” dedi.

Silivri belediyesinden belediye personeline motivasyon pikniği

Silivri Belediyesi tarafından belediye çalışanları ve aileleri için Personel Motivasyon Pikniği düzenlendi. Küçüksinekli Mesire Alanındaki etkinlikte konuşan Başkan Yılmaz, “Silivri’ye vadettiklerimizi, Silivri’ye söz verdiğimiz hizmetleri katbekat gerçekleştirmiş durumdayız. Eğitimden sağlığa, spordan kültüre, park bahçelerden yol yapım çalışmalarına, altyapıdan üstyapıya yapmış olduğumuz hizmetlerde, almış olduğumuz hayır duaları ve övgülerde sizlerin emeği yadsınamaz.” dedi.

Başkan Yılmaz’dan Kurban Bayramı Mesajı

Kurban Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Yılmaz, “Besmeleyle kesilen her kurban, sıkılan her el, uzatılan her ikram, gülücükler saçan her yüz, hasret akşamlarından sonra şafakla doğan her vuslat birliğimizin harcı, dirliğimizin haysiyeti olacaktır.” dedi.

Canlı hayvan pazarı alıcı ile satıcıyı modern bir ortamda buluşturuyor

Silivri Belediyesi Canlı Hayvan Pazarında Kurban Bayramı yoğunluğu yaşanıyor. Alıcı ve satıcıların modern, güvenilir ve hijyenik ortamda bir araya geldiği Canlı Hayvan Pazarında, bayram nedeniyle kurban kesim hizmeti de verilecek.

Silivri’de 5.100 adet yağlık zeytin fidanı toprakla buluştu

Başkan Volkan Yılmaz’ın üretim ve ağaçlandırma projeleri kapsamında Silivri Belediyesi ve Nakipoğlu ailesi iş birliğiyle 30 dönüm araziye 5.100 adet yağlık zeytin fidanı dikildi. Yapılan bu çalışma ile yağlık zeytin bahçesinden 3. yıl itibarıyla ürün alınmaya başlanması ve 5. yılın sonunda yıllık 7.000 litre zeytin yağı elde edilmesi hedefleniyor.

Silivrili Kıbrıs Gazileri Şehitler diyarı Çanakkale’yi gezdi

Silivri Belediyesinin Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Silivrili gaziler ve eşleri Şehitler Diyarı Çanakkale’yi gezdi. Etkinlikte gazilere seslenen Başkan Yılmaz, “Çanakkale’yi geçilmez yapan; bu milleti ve bu devleti var eden, bu toprakları vatan yapan bütün kahramanlarımızın aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz.” dedi.

Silivri’nin plajları yaz sezonuna hazır!

İstanbul’da tatilcilerin yaz aylarında en çok ilgi gösterdiği ilçelerinden biri olan Silivri’de plajlar yaz sezonuna hazırlandı. Silivri Belediyesi tarafından yapılan çalışmaların ardından Selimpaşa ücretsiz Kadınlar Plajı ve Kumluk Halk Plajı hem Silivrililere hem de çevre il ve ilçelerden gelen tatilcilere hizmet vermeye başladı.

Silivri belediyesinden Kavaklı çiftçisine 100.000 TL’lik destek

Atıl durumda olan Kavaklı Merasının 220 dönümü; İl Tarım Müdürlüğü, İlçe Tarım Müdürlüğü ve çiftçilerin imece usulü çalışmasıyla ıslah edildi. Yapılan çalışmalardan elde edilen 6.000 balya otun bağlama işlemini üstlenen Silivri Belediyesi, çiftçileri 100.000 TL’lik bir maliyetten kurtarmış oldu.

Ücretsiz yaz spor okulları kayıtları başladı

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 2023 Yaz Spor Okullarında kayıt dönemi başladı. Etkinlik ile 6-15 yaş aralığındaki çocuklara; yüzme, futbol, satranç, tenis, voleybol, cimnastik, basketbol, özel sporcular, okçuluk, masa tenisi ve taekwondo gibi toplam 11 branşta ücretsiz kurslar verilecek.

Başkan Yılmaz: ‘Belgeler ortaya çıktığında orta yerde kalıyorsunuz’

Silivri Belediye Meclisi 2023 yılı haziran ayı toplantısında Çanta Balaban Mahallesi’ndeki imar planının görüşüldüğü gündem maddesine ret oyu veren CHP’li meclis üyelerine seslenen Başkan Yılmaz, “Her zaman bir şey buldum diyerek mal bulmuş mağribi gibi üstüne atlıyorsunuz. Ondan sonra da belgeler ortaya çıktığında orta yerde kalıyorsunuz.” dedi.

Başkan Yılmaz: ‘Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır’

Silivri Belediyesi, üniversite sınavı öncesinde gençler için moral etkinliği düzenledi. Büyükçavuşlu Piknik Alanında gerçekleştirilen etkinlikte gençlere seslenen Başkan Yılmaz, “Sizlerin en iyi şekilde eğitim alabilmesi için tüm imkânlarımızı seferber etmeye, sizler için en iyi eğitim şartlarını sunmaya devam ediyoruz.” dedi.

Silivri belediyesinden kurban bağışı kampanyası

Silivri Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde Kurban Bağışı Kampanyası başlattı. İmkânı olan hayırseverlere bağış çağrısında bulunan Başkan Yılmaz, “Topladığımız bağışları Silivri’de üretim yapan küçük ve orta ölçekli yetiştiricilerimizden satın alıyoruz. Kestikten sonra da BizdenSize Sosyal Marketimiz aracılığıyla ailelerimize dağıtıyoruz.” dedi.

Silivri belediyesinden dünya çevre günü etkinliği

Silivri Belediyesi, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle “Türkiye Çevre Haftası Kutlama Etkinliği” gerçekleştirdi. Silivri Sahili Atatürk Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte çevre bilincini ve farkındalığını artırmaya yönelik stantlar açılırken; atölye çalışmaları, sıfır atık ileri dönüşüm örnekleri sergisi ve fidan dağıtımı gerçekleştirildi.

‘Gençlerimizi başarıya götürecek her türlü desteği vermeye hazırız’

Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2. Silivri Bilim ve Sanat Şenliğinde gençlere seslenen Başkan Yılmaz, “Her ne yaparsanız yapın yaşamınız boyunca hayal etmeli, planlamalı ve sonunda başarmalısınız. Siz yeter ki hayal edin, siz yeter ki planlayın; sizi başarıya götürecek her türlü desteği vermeye hazırız.” dedi.

Silivrili öğrenciler Marmara Denizi’nde kıyı temizliği yaptı

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 8 Haziran Marmara Denizi Günü etkinliği kapsamında, ilçenin iki farklı sahil bölgesinde ortaokul ve lise öğrencileri kıyı temizliği yaptı. Silivri Özel TÜRAM Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri Gümüşyaka Çamlık Piknik Alanı Sahilinde kıyı temizliği yaparken, Silivri Çağrıbey Ortaokulu öğrenci ve öğretmenleri ise Silivri Merkez Boşnak Bahçe Plajının kıyılarını temizledi.

Silivri’de ‘Kavuran yaz 89’ belgeselinin gösterimi yapıldı

Silivri Belediyesi ve Silivri Kent Konseyi iş birliğiyle hazırlanan ve 1984-1989 yılları arasında Bulgaristan’daki komünist rejimin ülkede yaşayan Türklere yönelik asimilasyon ve baskılarını konu alan “Kavuran Yaz 89” belgeselinin gösterimi gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Başkan Yılmaz, “Aradan 39 yıl geçmesine rağmen, hiçbir vicdana sığmayacak şekilde soydaşlarımıza yapılan saldırılar, baskılar, zulümler daha dün gibi tazeliğini koruyor.” dedi.

Başkan Yılmaz: ‘Silivri Belediyesi Eğitimle İlgili Her Türlü İş Birliğine Gönüllüdür’

Silivri Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleneksel Yılsonu Sergisinin açılışında konuşan Başkan Yılmaz, “Silivri’de eğitimle, öğretimle, hayat boyu öğrenme ile ilgili yapılacak ne varsa Silivri Belediyesi her kurumla iş birliği yapmaya ve sizlerle beraber olmaya gönüllüdür, yeminlidir.” dedi.

Toplam 265 haber.