Güncel

Güncel Haberleri

Başkan Yılmaz: ‘Herkes vadetti ama yapmak bize nasip oldu’

Silivri Belediye Meclisi 2023 yılı haziran ayı toplantısında konuşan Başkan Volkan Yılmaz, kentin iki yakasını bir araya getirecek olan Silivri Şehir Geçişi Projesi, ilçeye kazandırılacak Gençlik ve Kültür Merkezi Projesi ve Yeni Mahalle’de temeli atılan 7 hekimli Aile Sağlığı Merkezi ile ilgili önemli bilgiler verdi. Başkan Yılmaz’ın gündeminde ayrıca Silivri Belediyesinin kurban bağışı kampanyası ve Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen Çanakkale gezileri de vardı.

Silivri Sahil Güvenlik Komutanlığı binası hizmete açıldı

Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde Silivri Belediyesinin destek ve katkılarıyla ilçeye kazandırılan Sahil Güvenlik binası, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Başkan Yılmaz, “Silivri Belediyesi olarak Silivri’mizde kamu kurumlarıyla aramızdaki bağı güçlendirmeye, koordinasyonu ve eşgüdümü artırmaya devam edeceğiz.” dedi.

Ortaköy Mahallesi’nin hikâyesi belgesel oldu

Silivri Belediyesi ve Silivri Kent Konseyi iş birliğiyle hayata geçirilen ve ilçedeki mahallelerin hikâyesini konu alan belgesel dizisi projesi kapsamında Ortaköy’de Hayat Var belgeseli düzenlendi. Belgeselde; Ortaköy Mahallesi’nin kuruluşundan bugüne kadar olan hikâyesi anlatıldı.

Silivrili 2023 genç Çanakkale’yi gezdi

Silivri Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında 2023 gencin katılımıyla Çanakkale Gençlik Gezisi düzenledi. Çanakkale’nin tarihi, kültürel ve dini yapıları ile şehitliklerinin ziyaret edildiği etkinlikte gençlere seslenen Başkan Yılmaz, “Sizler bizim umudumuzsunuz. Sizler bizim yarınlarımızsınız. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Kısacası sizler, Türk gençliği bizim her şeyimizsiniz.” dedi.

Haziran Ayı Meclis Toplantısı Pazartesi Günü Yapılacak

Silivri Belediye Meclisi’nin Haziran Ayı Meclis toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumu, 05 Haziran 2023 Pazartesi Günü 10.30’da gerçekleştirilecek.

Seymen’in asfalt hasreti sona erdi

Silivri Belediyesi, Seymen Mahallesi’nde bulunan cadde ve sokaklara 2.900 ton asfalt serimi yaptı. Çalışmalardan duydukları memnuniyeti dile getiren mahalle sakinleri, uzun yıllar bekledikleri asfalt hasretlerini sona erdiren Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a teşekkür etti.

Silivri Belediyesi 650 kadına 90.000 fide dağıttı

Silivri Belediyesi, kadınların üretime teşvik edilmesi amacıyla Sayalar Mahallesi’nde fide teslim töreni düzenledi. Domates, salatalık, biber, patlıcan, kavun, karpuz ve kabaktan oluşan 15.000 adet fide kadınlara hediye edildi. Bu dağıtımla birlikte toplam 650 Mahalle Evi kursiyerine atalık tohumlardan yetiştirilen 90.000 adet fide teslim edilmiş oldu.

Başkan Yılmaz: ‘Gelecek Türk asrıdır, geleceğin gücü Türkiye’dir’

İBB Meclisinde 28. dönem milletvekilliği genel seçimini ve Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili konuşan Başkan Yılmaz, “Parlamento seçimlerinde vatandaşlarımız TBMM’de çoğunluğu Cumhur İttifakı’na tevdi etmiş ve Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayını seçmiştir. Nitekim vatandaşlarımız ‘Büyük Türkiye’ ülküsünü desteklemiştir.” dedi.

Yılmaz: ‘Silivri’mizi her yönüyle geleceğe taşıyoruz’

Silivri Belediyesinin kurslarında eğitim gören kursiyerlerin tüm marifetlerini sergilediği Kültür Merkezi Yıl Sonu Gösteri Programı, dopdolu içeriğiyle unutulmaz anlara sahne oldu. Programda konuşan Başkan Yılmaz, “Tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle hayat var dediğimiz Silivri’mizi her yönüyle geleceğe taşıyoruz.” dedi.

Başkan Yılmaz, Kültür Bakan yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ı ağırladı

Kültür ve Turizm Bakanı Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile birlikte ilçenin tarihi yapılarını, eğitim ve sanat kurumlarını, müzelerini, yapımı tamamlanan ve devam eden mega projelerini ziyaret etti. Gençlik Buluşmasına da katılan Ahmet Misbah Demircan ve Başkan Yılmaz gençlerle; tarih, turizm, kariyer ve başarı üzerine keyifli bir söyleşi gerçekleştirdi.

Başkan Yılmaz: ‘Gençlik ve kültür merkezinin temelini atıyoruz’

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri Belediyesi Gençlik ve Kültür Merkezinin temelinin seçimlerden hemen sonra atılacağını müjdeledi. Çalışmalar tamamlandığında Silivri, içerisinde kültür, sanat, eğitim faaliyetleri ve sosyal aktivitelerin gerçekleştirildiği dev bir merkeze kavuşmuş olacak.

Kültür merkezi sezon sonu sergileri ve gösterileri başlıyor

Silivri Belediyesi Kültür Merkezi eğitimleri kış dönemi gösteri programı 26-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında Silivri Sahili’nde gerçekleştirilecek. Etkinliğin sahne programlarında enstrüman dinletileri, konserler ve halk oyunları yer alırken, kursiyerlerin el emeği göz nuru ürünleri ise oluşturulan özel alanlarda sergilenecek.

Silivri belediyesinden kursiyer kadınlara 80.000 adet fide

Silivri Belediyesi tarafından verilen Tohum Ekimi ve Fide Yetiştiriciliği kurslarına katılan 550 Mahalle Evi kursiyerine; domates, salatalık, biber, patlıcan, kavun, karpuz ve kabaktan oluşan 80.000 adet fide hediye ediliyor. TÜRAM’da atalık tohumlardan yetiştirilen fidelerin dağıtımı ile tarımsal üretimin yaygınlaştırılması ve kadınların üretime teşvik edilmesi hedefleniyor.

Çin’li heyetten Başkan Yılmaz’a ‘Tarım’ ziyareti

Çin’in Sichuan Eyaleti Suning şehri Belediye Başkanı Mr. Jing Lin ve beraberindeki araştırmacı heyet, Başkan Yılmaz’ı ve TÜRAM’ı ziyaret etti. Silivri Belediyesinin tarım projeleri hakkında bilgiler verilen heyet ile ayrıca bilimsel deneyler, tarım teknolojilerinin uygulanması, tarım teknolojilerinin dönüşümleri ve Silivri’de organik tarım üssü kurulması konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

Silivri’de 19 Mayıs futbol şöleni düzenlendi

Silivri’de düzenlenen Futbol Okulları Arası Futbol Şöleni’nde birinci Mimarsinan Gençler Birliği, ikinci Silivri Belediyesi Futbol Akademisi, üçüncü Fenerköy Spor ve dördüncü Silivrispor oldu. Etkinlikte; Altınordu, Galatasaray, Beşiktaş ve Ortaköy Spor Kulübü futbol okulları da mücadeleleriyle göz doldurdu.

Silivri 19 Mayıs’ta kırmızı beyaza büründü

Silivri Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında Gençlik Yürüyüşü düzenledi. 19 Mayıs Meydanı’ndan başlayarak Silivri Sahili’nde son bulan yürüyüşün ardından bayram coşkusu Barış Yıldırım konseriyle doruk noktaya ulaştı.

Kaymakam Toğan'dan '19 Mayıs' mesajı

Silivri Kaymakamı Tolga Toğan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Yılmaz’dan 19 Mayıs Mesajı

19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımlayan Başkan Yılmaz, “19 Mayıs 1919, dönemin sömürgeci güçlerince dayatılan bir geleceği reddederek ‘Milletin bağımsızlığını, yine milletin azim ve kararının kurtaracağına’ inanan Atatürk'ün Cumhuriyetle sonuçlanacak bağımsızlık mücadelesine başladığı gündür.” dedi.

19 Mayıs gençlik yürüyüşü ve konser programına davetlisiniz

Silivri Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir dizi etkinlik düzenliyor. “Kurtuluş Mücadelesinde Atatürk” isimli fotoğraf sergisi ile başlayan kutlama programı, geniş katılımlı Gençlik Yürüyüşü ve Silivri’nin sevilen şarkıcısı Barış Yıldırım konseri ile devam edecek.

Toplam 265 haber.