Güncel

Güncel Haberleri

Mektebim’den Depremzedelere Yardım Seferberliği

Türkiye, son 100 yılın en büyük felaketini yaşadı. Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan depremlerin ardından binlerce kişi enkaz altında kalırken, hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün arttı. Acı haberlerle derinden sarsılan Türkiye’nin kalbi ise depremzedelerimiz için attı. Ülke genelinde okullar 20 Şubat’a kadar tatil edilirken, eğitim kurumları da depremzedeler için kolları sıvadı. Mektebim Koleji, 35 kampüsüyle birlikte depremzedelerimize “Yanınızdayız” diyerek yardım seferberliği başlattı.

Yardımlar depremzedelere ulaştırılıyor

Esenyurt Belediyesinin deprem bölgesi için başlattığı kampanyada toplanarak bölgeye gönderilen yardımlar, depremzedelere dağıtılmaya devam ediyor.

Ümit Teyze umudunu kaybetmedi, 130 saat sonra sağ olarak kurtarıldı

Hatay'da göçük altında kalan 60 yaşlarındaki Ümit Gülçicek adlı kadın, 130 saat sonra enkazın altından sağ olarak kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarını Elmadağ ekipleri ile Koreli ekipler ortak yaptı.

Cezaevi personellerinin hazırladığı 2 yardım tırı dualar eşliğinde yola çıktı

Marmara ceza infaz kurumu kampüsü, Metris kapalı ceza infaz kurumu ve Bakırköy kadın kapalı ceza infaz kurumu personelleri tarafından depremden zarar gören vatandaşlara gönderilmek üzere hazırlanan iki yardım tırı Kahramanmaraş’a ve Adıyaman’a doğru yola çıktı.

Silivri Belediyesinden Yoğun Kar Mesaisi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremin yaralarını sarmaya çalışan Silivri Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi, bir yandan da Silivri’deki kötü hava koşulları ile mücadelesini sürdürüyor. Karla mücadele çalışmaları kapsamında 215 ihbar sonuçlandırılırken, yolda kalan 8 araç tahliye edildi ve 5 kişiye konaklama imkânı sağlandı.

Nef Stadyumu’nda yardım çalışmaları devam ediyor

Galatasaray'ın, depremzedelerin ihtiyaçları için gerekli malzemelerin toplanması amacıyla başlattığı yardım çalışmaları vatandaşların katılımıyla Nef Stadyumu'nda devam ediyor.

Silivri’den Deprem Bölgesine 15 Tır Yardım Malzemesi

Silivri Kaymakamlığı ve Silivri Belediyesi iş birliği ile Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde mağdur olan vatandaşlar için saat 17.00 itibarıyla 15 tır ihtiyaç malzemesi gönderildi.

Şubat Ayı Meclisi 2. Birleşimi Cuma Günü

Silivri Belediye Meclisi'nin Şubat Ayı Meclis Toplantısının 2. Birleşiminin 1. Oturumu, 10 Şubat 2023 Cuma günü 10.30 'da gerçekleştirilecek.

Başkan Yılmaz: ‘Kentsel dönüşümü öteleme şansımız yok’

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen 7,7 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Yılmaz, “Silivri’deki kentsel dönüşüm çalışmalarına siyasi mülahazalardan uzak durarak açık çek veriyorum. Her türlü iş birliğine açığız. Kentsel dönüşümü ötelemek, bir kenara bırakmak, üstünü kapatmak gibi bir şansımız yok!” dedi.

66 saat göçükte kalan gencin ilk isteği çikolata oldu

Depremin en etkili olduğu illerin başında gelen Hatay'da arama ve kurtarma çalışmaları devam ederken 65 saat sonra sağ olarak ulaşılan 16 yaşındaki Ali Sarınay'ın ilk isteği çikolata oldu. Bunu duyan çevredeki vatandaşlar adeta çikolata yağdırdı.

Depremin 62. saatinde enkazdan sağ olarak çıkartıldı

Hatay'da depremin 62'inci saatinde İstanbul Eyüpsultan Belediyesi ekipleri, bir vatandaşı enkazın altından sağ olarak kurtardı.

Enkaz altındaki Elif ile itfaiye çavuşunun duygu dolu konuşması

Kahramanmaraş'ta arama kurtarma çalışmalarına katılan Burdur itfaiye ekipleri 7 yaşındaki Elif Temel'i enkaz altından çıkartırken itfaiye çavuşu Ali Eryılmaz'ın Elif'le yaptığı sohbet yüzlerde tebessüm oluşturdu. Elif'in 'Ne zaman bitecek?' sorusu üzerine itfaiye çavuşu Eryılmaz, 'Çok az kaldı. Kendin de biliyorsun 2 dakikadan az kaldı. Ama sen sabredeceksin. Çünkü buradaki en güçlü kişi sensin. Bizden daha güçlüsün' diyerek küçük kızı sakinleştirmeye çalıştı.

Silivri'den deprem bölgesine 15 tır yardım malzemesi

Silivri Kaymakamlığı ve Silivri Belediyesi iş birliği ile Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki depremde mağdur olan vatandaşlar için saat 17.00 itibarıyla 15 tır ihtiyaç malzemesi gönderildi.

Hatay’da enkaz altındaki genç 47 saat sonra kurtarıldı

Hatay'ın Antakya ilçesinde depremde yıkılan binanın enkazında kalan 19 yaşındaki genç, Konya Büyükşehir Belediyesi arama kurtarma ekipleri tarafından 47 saat sonra kurtarıldı.

Çocuklar depremzedeler için yardıma koştu

Bağcılar Belediyesi tarafından depremzedeler için kurulan yardım toplama merkezlerinde çocukların davranışları herkesi duygulandırdı. 4 yaşındaki Simay, ihtiyaç sahipleri için hazırlanan kolilere kıyafetleri yerleştirirken İlkokul öğrencisi Azra da kumbarasında biriktirdiği paraları deprem bölgesindeki afetzedelere bağışladı.

Enkazdan çıkarılan küçük kızın

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Hatay'da 36 saatin ardından enkazdan sağ olarak çıkarılan Naz Yaman adlı çocuğun abimi çıkarmadınız mı daha sözleri yürekleri sızlattı.

Enkazdan çıkarılan Eda: ‘Hepinize çok teşekkür ediyorum’

Kahramanmaraş depreminin yıkıma neden olduğu Hatay'da enkaz altında kalan vatandaşlardan güzel haberler gelmeye devam ediyor. Enkaz altına kalan 23 yaşındaki Eda Erberk, kendini kurtaran ekiplere Hepinize çok teşekkür ediyorum sevincini ifade etti.

İş makinalarının ve yardım tırlarının bulunduğu gemi İstanbul’dan yola çıktı

İstanbul ve çevre illerde toplanan yardımların bulunduğu yüzlerce tır ve iş makinaları, deprem bölgesine ulaşmak üzere İstanbul'dan yola çıktı. Yardım malzemesinin bulunduğu gemi havadan da görüntülendi.

Toplam 265 haber.