Yalçın: Yerin dibine batsın özgürlük anlayışınız

MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Selimpaşa Kadınlar Plajı'nın kapatılmasıyla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı.

PAYLAŞ
Silivri Özel Haber - Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Milliyetçi Hareket Partisi Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu'nun Selimpaşa Kadınlar Plajı'nı kapatma kararını sert bir dille eleştirdi.

Yalçın, konuyla ilgili yapmış olduğu yazılı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Silivri Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında gündeme gelen kadınlar plajı konusunda Belediye Başkanı Sayın Bora Balcıoğlu’nun, Selimpaşa kadınlar plajını 'kapatma gerekçelerini' ifade ederken kullandığı cümleleri hayretler içerisinde dinledik. 

Cumhur İttifakı MHP Silivri Belediye Başkanımız Sayın Volkan Yılmaz döneminde, bayanların talepleri doğrultusunda yapılan ve sosyal bir ihtiyacı karşılamak amacıyla hizmete açılan Selimpaşa Kadınlar Plajının akıbeti, kapatılma kararıyla birlikte  bir kez daha CHP’li yöneticilerin zihniyetini de ifşa etmiştir.   

42 kilometrelik sahilde denize girecek çok sayıda plaj bulunmaktayken, 2024 yerel seçimleri üzerinden sadece 2 ay geçmesine rağmen alelacele bir mantıkla bu karara imza atılması zehirli zihniyetlerin tehlikeli düşüncelerini gözler önüne sermiştir. 

Bora Balcıoğlu, kadın özgürlüğünü savunduğunu söyleyerek “Kadınlarımızın her alanda özgürleştirilmeye ihtiyacı var” diyerek,  Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sözleriyle bağ kurmaya çalışmıştır.
Geçmiş dönemde kadınların talepleriyle hayata geçirilen bu projenin hiç kimseye bir zararı olmazken ve üstelik, dileyen her hanımefendiye özgürce, dilediğince vakit geçirme imkanı sağlarken, “özgürlükleri kısıtlıyor” düşünce ve önyargısıyla hareket eden CHP’li Başkan Bora Balcıoğlu ve yönetimini kınıyoruz. 

Son derece ayrıştıran, ötekileştiren, “birlikte yöneteceğiz” söylemleriyle hiçbir şekilde bağdaşmayan bu açıklamaları, Silivri siyasetinin tarihine kara bir leke olarak geçmiştir.

Silivri Belediye Başkanlığı makamı, herkesin eşit, adalet ve hakkaniyetli hizmet alması gereken bir makamdır. 

Kaldı ki kadınlar bu toplumun en pozitif değer görmesi ve baştacı edilmesi gereken konumdadır. İdeolojik bir saplantı ve son derece sakat bir düşüncenin karşılığında, “kadınlara özel plajın kapatılması” mağduriyet oluşturmuştur. 

Tesettürlü olsun olmasın, kendini güvende ve rahat bir ortamda hissederek denize girmek isteyen bir kadın için yapılan plajı “Özgürlüğü kısıtlıyor” diyerek kapatmak nasıl bir mantıktır.  

Nasıl ki aydının görevi aydınlık getirmekse, siyasetçinin görevi de insanıyla hemhal olmak; huzur, refah, birlik ve kardeşlik değerlerine destek vermektir.

Bizim siyasetten anladığımız bu iken, Sayın Balcıoğlu nasıl bir düşünce yoksunluğu ve insan düşmanlığı içindedir? 

Yerin dibine batsın özgürlük anlayışınız.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN