Silivri İlçe Tarım Müdürlüğü'nden Kırmızı Biber Fidesi desteği

Silivri İlçe Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü, 'Geçmişten Geleceğe Silivri'de Kırmızı Biber Projesi' kapsamında Sayalar Mahallesi'nde düzenlediği programla kırmızı biber fidesi dağıtımı gerçekleştirdi.

PAYLAŞ
Silivri Özel Haber - Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Silivri İlçe Tarım ve Ormancılık Müdürlüğü, 'Geçmişten Geleceğe Silivri'de Kırmızı Biber Projesi' kapsamında Sayalar Mahallesi'nde düzenlediği programla kırmızı biber fidesi dağıtımı gerçekleştirdi. İlçedeki kadın çiftçileri desteklemek amacıyla düzenlenen etkinlikte, toplam 223 bin adet kırmızı biber fidesi dağıtıldı.

Bu girişim, tarım sektöründe kadın çiftçilerin güçlendirilmesi ve yerel üretimin artırılması amacıyla hayata geçirildi. Kırmızı biber fidelerinin dağıtımıyla, çiftçilerin üretim kapasitelerinin artırılması ve ekonomik olarak desteklenmesi hedefleniyor.

Programda konuşan İlçe Tarım Müdürü Nuri Ertuğrul, tarımın önemine değinerek, “Kadın çiftçilerimizin üretim süreçlerine katılımlarını artırmak ve yerel tarımı desteklemek için bu tür projelere devam edeceğiz” dedi.

Kadın çiftçiler, bu destekten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirerek, tarımsal üretime katkı sağlamak için ellerinden geleni yapacaklarını belirttiler.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN