Başkan Yılmaz Açıkladı! Seymen'e bölgenin en büyük tesisi yapılacak
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz köy ziyaretleri kapsamında, Seymen Mahallesi'nde ikamet eden vatandaşlarla bir araya geldi. Toplantıda konuşan Başkan Yılmaz, 'Bölgenin en büyük ve en modern sağlık, spor, eğitim ve konaklama tesislerini hayata geçireceğiz.' dedi. Yılmaz, çiftçiyi hayvancıyı desteklemeye devam edeceklerini söyledi.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz köy ziyaretleri kapsamında Silivrili vatandaşlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Gümüşyaka Mahallesi’nde düzenlenen iftar programının ardından Seymen Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarla buluşan Başkan Yılmaz programda, belediye tarafından ilçe genelinde yapılan çalışmalar, Seymen’de yapılan hizmetler ve yeni projeler hakkında bilgiler verdi. Toplantı kapsamında vatandaşlar Başkan Volkan Yılmaz’a talep ve önerilerini iletti. Köy kahvesinde gerçekleşen toplantıya; Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Seymen Mahalle Muhtarı Bahattin Gence ve çok sayıda vatandaş katıldı.
GENCE: “HER ZAMAN VOLKAN YILMAZ’IN YANINDA YER ALACAĞIZ”
Toplantının açılış konuşmasını yapan Seymen Mahalle Muhtarı Bahattin Gence, “Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz göreve geldiği günden bu yana sağlık, eğitim, spor, tarım ve sokak iyileştirme çalışmaları kapsamında mahallemizde birçok projeye imza attı. Başkanımızdan ne istediysek, bizleri kırmayarak yerine getirdi. Seymen’de hayata geçirdiği hizmetler ve bizlere sağlamış olduğu desteklerinden dolayı Başkanımız Volkan Yılmaz’a çok teşekkür ederim. Başkanımıza çıkmış olduğu bu yolda başarılar diliyorum. Bugüne kadar Volkan Başkanımız bizlerin yanında oldu. Bizler de her zaman Volkan Yılmaz’ın yanında yer alacağız” dedi.
BAŞKAN YILMAZ: “DAHA NİTELİKLİ TARIM ÇALIŞMALARINI HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
Muhtar Gence’nin ardından bir konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Silivri Belediye Başkanı olarak her zaman kendimi köyün, köylünün, çiftçinin ve hayvancının yerine koyuyorum. Silivri Belediyesi olarak 5 yılda tarım konusunda bir farkındalığı Türkiye gündemine taşıdık. Ayçiçek yağlarının raflardan yağmalandığı dönem, Silivri Belediyesi olarak kendi tarlalarımızda ayçiçek yağı ürettik. Bu yağları dar gelirli insanlarımızla ve köylülerimizle paylaşarak Türkiye gündemine oturduk. Yerli ve milli sertifikalı Türk tohumlarıyla, yerli ve milli sertifikalı Ayçiçek tohumlarıyla kent tarımının ne kadar önemli olduğunun altını çizdik. Yaptığımız çalışmalar kapsamında diğer belediyelere önder ve örnek olduk. Geçen hafta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) İskele Belediyesinden, tarımsal faaliyetlerimizi incelemek üzere bizleri ziyaret eden meclis üyeleri oldu. Silivri’nin tarım potansiyellerinin her zaman farkında olduk. 300 dönümle başladığımız çiftçiliğe 4.000 dönümle devam ettik. Elde ettiğimiz ürünleri ayrım yapmadan bedelsiz bir şekilde her zaman çiftçilerimiz, köylülerimiz ve hayvancılarımızla paylaştık. Allah nasip ederse ve sizlerle de bizi desteklersiniz, ikinci dönemimizde çok daha başarılı ve çok daha nitelikli tarım çalışmalarını hayata geçireceğiz” diye konuştu.
“İBB KÖYLERİ ANGARYA OLARAK GÖRÜYOR”
İstanbul Büyükşehir Belediyesinin (İBB) köylere olan yaklaşımıyla ilgili eleştirilerde bulunan Başkan Yılmaz, “İBB eskiden Çeltik’ten ve Seymen’den kooperatifler aracılığıyla alım garantili çiçekçilik yapardı. Bu güzel uygulama zaman geçtikçe kesildi. İBB’nin köyleri destekleme gibi bir görevi var. İstanbul’da 151 tane köy var. Şehrin en büyük potansiyelleri bu köylerdir. İBB, bakanlıklardan ve dünyadaki 50/60 ülkeden daha büyük bir bütçeye sahiptir. Fakat İBB, 5 yıllık dönemde devasa bütçeleri olması rağmen bu köyleri angarya olarak gördü. Ben İBB Meclisinde köylerle ilgili konuşma yaptığım zaman, ‘Ya bıktık, bu Silivri'de ne var? Bıktık, bu köylerde ne var?’ diyorlar. İBB’nin Pendik Göçbeyli ve Seymen’de örnek köy projesi var. İBB örnek köy projesi kapsamında sadece bazalt taşlar ve kamelyalar yaptı. Burada bulunan kiliseyi tekrar cami olarak kullanılmak üzere İBB’ye verdik. İBB, ‘Restorasyon için bizim bütçemiz uygun değildir’ diyerek kiliseyi bize iade etti. Burası örnek köy olacaksa, ‘Tarihi dokuyu yenileyin, köyde altyapı sorunu olmamalı, gençlerin spor, kültür ve sanatla buluşacağı alanlar olmalı ve köyün üretimini destekleyin’ dedim. İBB bu çalışmaların hiçbirini hayata geçirmedi. Nasıl örnek köy burası? Üretime, spora ve sanata dair hiçbir şey yok. Örnek köy kapsamında buraya 6.000 ton asfalt dökülmesi gerekiyordu. İBB’ye bunu da ilettik fakat yapmadılar. Onlar yapmayınca Silivri Belediyesi olarak 4.500 ton asfaltı biz döktük. Geriye kalan 2.500 ton asfaltı da önümüzdeki dönem yine Silivri Belediyesi dökecek” ifadelerini kullandı.
“İBB SEYMEN’DE VAHŞİ BİR DEPOLAMA YAPIYOR”
İBB’nin tesislerinde yaptığı katı atık depolama çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Volkan Yılmaz, “Buradaki çöp tesislerinde vahşi bir depolama yapılıyor. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclisinde yapmış olduğu konuşmalarla, ‘Dünyanın en büyük çöpten elektrik üreten tesisini kurduk’ diye övünüyor. Bu övünülecek bir şey değildir. Gelişmiş toplumlarda çöpten elektrik üreten tesislerin büyük değil, küçük olması gerekir. Çöp buraya az gelirse, az metan gazı çıkıp az elektrik üretirsin. Burada çok elektrik üretiyorsan buraya gelmemesi gereken çöpü getiriyorsun demektir. Çünkü ayrıştırmıyorsun demektir” dedi.
SEYMEN’E MODERN TESİS MÜJDESİ
Seymen Mahallesi’ndeki projeler ve Silivri’nin turizm potansiyelleriyle ilgili bilgiler veren Başkan Yılmaz, “Seymen Mahallesi’nde okul yapılması için İstanbul Valiliği ile temas halindeyim. Okulun yapılması için muhtarımızla birlikte gerekli mücadeleyi veriyoruz. Seymen Mahallesi’nde Orman Genel Müdürlüğüne ait olan, içerisinde; golf tesisleri bulunan, yaklaşık 1.500 dönüm arazide, Bakanlıklar ve İBB'nin de iştirak edeceği iş birliğiyle bölgenin en büyük ve en modern sağlık, spor, eğitim ve konaklama tesislerini hayata geçireceğiz. Silivri Belediyesi olarak bölgemizde 10/20/30 ve 40 odalı butik oteller olmasını istiyoruz. Yani hafta sonu insanlar buralara gelmeli ve 2 gün buralarda kalmalıdır. Silivri’yi turizm, tarım ve gastronomi kültürü üzerine oturtursak, burada bolluk ve bereket olur. Bunun örnekleri İtalya ve Fransa gibi ülkelerde var. Oralardaki kasabalar hafta sonu gelen turistlerle ihya oluyor. Silivri, İstanbul’un yanı başında hafta sonu denize girmek isteyenlerin sahile geldiği ve piknik yapmak isteyenlerin köyleri tercih ettiği bir lokasyondur. Ama maalesef Silivri’mizde turizm imarlı yer yok. Silivri’de maalesef doğa oteli yok denecek kadar azdır. Akören-Fenerköy yolunda sadece bir doğa oteli var. Keşke Silivri’mizde bunun gibi doğayı kirletmeyen 100 tane otel olsa. Büyük gökdelen otellerden bahsetmiyorum. Tek katlı, doğanın ve ormanın içinde otellerden bahsediyorum” diye konuştu.