Silivri Volkan Yılmaz ile var olmadı - Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Silivri Volkan Yılmaz ile var olmadı


Evet evet yanlış duymadınız Silivri Volkan Yılmaz ile var olmadı. Ondan önce de vardı bu ilçe, ondan sonra da var olacak... Önemli olan bu ilçeye ne kattığı ne hizmetler bıraktığıdır. Tıpkı gelmiş geçmiş diğer belediye başkanları gibi. 
Hepimizin bildiği gibi Başkan Yılmaz 2019"da göreve geldi. Göreve gelir gelmez de ilk önce Silivri halkına zulüm haline gelen kısa köprü ile 32 gözlü diye bilinen tarihi köprülere el attı ve halkın hizmetine açılmasını sağladı. Bu köprüler 10 sene de yapılamaz mıydı? Tabi ki yapılırdı! Neden yapılmadı?
Her köye, mahalleye kapalı pazar yeri, spor sahaları, çocuk parkları, sağlık ocakları yapıldı. Hem de bu 4 yılda. Bugüne kadar kışın yağmurun, karın altında, yazın güneşin kavurucu sıcağın da bir tarafta ürünlerini satmaya çalışan esnaf, diğer tarafta evine o pazarlardan evine alışveriş yapan vatandaşlar için iyi olmadı mı bu kapalı pazar yerleri. Hem de çok iyi oldu. "Silivri merkezden ibaret değildir " sözünün altını mahallelere yaptığı hizmetlerle fazlasıyla doldurdu Belediye Başkanı Volkan Yılmaz. Hastane üst geçidi, Silivri Belediyesi ek hizmet binaları ve o hizmet binalarının altına yapılan katlı otoparklar, köy pazarı, hayırseverleri harekete geçirerek bu ilçeye kazandırılan kreş ve engelsiz yaşam merkezi... Kapalı yüzme yavuzu, Boğluca Deresi’nin etrafına yapılan çevre ve peyzaj düzenlemesi, Kalepark'ın yeniden restore edilmesi gibi ilçeye kazandırılan onlarca hizmet sıralanabilir. 
Bütün bunlar 4 yılda yapıldı. Belediyenin borç batağından kurtarılıp, bütçe fazlası vermesi, kendi çöpünü kendi toplayarak, Silivri halkının parasını çöpe atmaması başlı başına takdir edilmesi bu konu. 
Tabi ki Başkan Yılmaz'ın vaatleri arasında başka hizmetler de var. Kültür merkezi yapmak ve New Center ı yıkmak gibi. Kültür merkezi projesi önceki dönem belediye başkanlarının da vaatleri arasındaydı, neden yapılmadı? New Center ile ilgili vaat önceki dönem belediye başkanımızın da vaatleri arasındaydı, neden yapılmadı?  Çanta bölgesinde üst geçit yapılıyormuş. Öncelikle doğup büyüdüğüm köyüme hayırlı uğurlu olsun. Gelelim o meseleye...Ne yazık ki o üst geçit de Volkan Başkan döneminde yapılıyor. AK Parti önceki dönem ilçe başkanı Mutlu Bozoğlu ile İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Sami Barlas'ın desteği de var elbette. Bu da demek oluyor ki; Cumhur İttifakı Silivri'de çalışıyor. Cumhur İttifakı’nın paydaşları çalışıyor. Cumhur İttifakı’nın belediye başkanı Volkan Yılmaz çalışıyor...Bu çalışmaları görmeyenler de ancak laf üretiyor; laf...
 Kısacası sevgili okuyucularım; Silivri, mahalleriyle birlikte Volkan Yılmaz'dan önce de vardı. Yukarıda yapılan hizmetler neden 4 yıl önce yapılmadı? Ellerini kollarını bağlayan mı vardı? Asıl sorulması gereken soru bu olmalı bence. Kalın sağlıcakla...

[email protected]

YAZIYI PAYLAŞ!

YAZARIN SON 5 YAZISI
26Mar
28Oca
13Nis