Kültür

Kültür Haberleri

Sayalar’da hafta sonu şenlik var!

Silivri Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Sayalar Kırmızı Biber Şenliği, 8 Ekim 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek. Sayalar’a yeni kazandırılan; meydan düzenlemesi, sağlık evi, mahalle evi ve halı sahanı toplu açılış törenin de gerçekleştirileceği etkinliğin sahne programlarında Sanatçı İbrahim Orçin, en güzel şarkılarını Silivrililer için seslendirecek.

Çatalca 100. Yıl Cumhuriyet Parkına görkemli açılış

Çatalca’da ilçe protokolünün ve halkının yoğun katılımıyla yine yeniden merkezinde yarınlarımızın teminatı çocukların ve doğanın olduğu oldukça anlamlı bir zamanda kıymetli bir açılış daha gerçekleşti.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar’dan Silivri Belediyesine tam not

Silivri Belediyesi heyeti, kardeş şehir KKTC İskele Belediyesinin davetlisi olarak 5. Kültürlerin Kaynaşması etkinliğine katıldı. Etkinlikte bir stant açan Silivri Belediyesi; kendi arazilerinde yetiştirdiği doğal tarım ürünlerini, Silivri Belediyesinin kültürel faaliyetlerini ve Silivrili kadınların el emeği göz nuru ürünlerini sergiledi.

Silivri’de muhteşem Roman gecesi

Silivri Belediyesi tarafından Fatih Mahallesi’nde Roman Gecesi düzenlendi. Birçok sanatçı ve müzisyenin katıldığı ve renkli anların yaşandığı gecede konuşan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Sizlerle buluşmak, sizlerle hemhal olmak, sizlerle dertlenmek, sizlerle neşelenmek, sizlere hizmet etmek, sizlere hizmetkâr olmak çok güzel bir duygu.” dedi.

Silivri belediyesi mahalle evleri kurs kayıtları başladı

Silivri Belediyesine bağlı Mahalle Evleri'nde yeni dönem kurs kayıtları başladı. Kurslara katılarak el becerilerini geliştirmek ve el emeği göz nuru ürünler üretmek isteyen Silivrili kadınlar, 6 Ekim 2023 Cuma gününe kadar kayıtlarını yaptırabilecek.

Kültür merkezi kış dönemi kayıtları başladı

Silivri Belediyesi Kültür Merkezinde kış dönemi kurs kayıtları başladı. Kurslarda yetişkinlere; bağlama, klarnet, kanun, gitar, resim, seramik, çini, makrome, vitray, takı tasarım, sirtaki, zeybek, Silivri yöresi mübadil oyunları, Türk Sanat Müziği korosu ve Türk Halk Müziği korosu gibi eğitimler verilirken, çocuklara ise; resim, seramik, bale, bağlama, gitar ve çocuk korosu branşlarında uygulamalı ve eğitici dersler verilecek.

Güzel sanatlar akademisinde yeni dönem eğitimleri başlıyor

Silivri Belediyesi ve Nişantaşı Üniversitesi iş birliği ile hayata geçirilen Güzel Sanatlar Akademisinde yeni dönem Sertifikalı Eğitim Programları başlıyor. Tiyatrodan piyanoya, resim derslerinden yaratıcı drama derslerine birçok dalda verilecek eğitimler için ön kayıtlar başladı.

Fotoğraf yarışması sergisi ziyarete açıldı

‘Silivri’de Hayat Var’ temalı 3. Fotoğraf Yarışması’na katılan fotoğraf sanatçılarının kadrajına yansıyan eserler, Oğuz Aral Sanat Galerisi’nde sergilenmeye başladı. Silivri sınırları içindeki doğal güzellikler, kültürel değerler, tarihi mekânlar, festivaller, şehir dokusu ve tarım alanları gibi unsurların yer aldığı fotoğraf sergisi, 20 Eylül tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Silivri ulusal fotoğraf yarışması sonuçlandı

Silivri Belediyesi tarafından ilçenin tanıtımına yönelik düzenlenen “Tarihiyle, Doğasıyla, Kültürüyle Silivri’de Hayat Var” Ulusal Fotoğraf Yarışması sonuçlandı. Türkiye genelinden 94 fotoğraf sanatçısının, 422 fotoğrafla boy gösterdiği yarışmada “Cuma Namazı” isimli fotoğrafı ile birinci olan Esengül Alıcı, TFSF Altın Madalya ve 15.000 TL’lik para ödülü almaya hak kazandı.

Silivri Kadıköy’de karpuzlar yarıştı

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 12. Kadıköy Karpuz Festivali, renkli yarışmalar ve dopdolu bir program eşliğinde gerçekleştirildi. Karpuz Yeme Yarışması ve En İyi Karpuz yarışmasına sahne olan festivalde konser veren ünlü Sanatçı Nalan, en güzel şarkılarıyla Silivrilileri coşturdu.

Silivri Değirmenköy’de domatesler yarıştı

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 39. Değirmenköy Domates Festivali renkli ve dopdolu bir program eşliğinde gerçekleştirildi. En İyi Domates Yarışması’na sahne olan festivalde, ünlü Sanatçı Emre Altuğ en güzel şarkılarıyla Silivrililere adeta müzik ziyafeti sundu.

“Kahramanlık Tarihimizin Sessiz Tanıkları” sergisi büyük ilgi görüyor

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 101. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Silivri Belediyesi tarafından “Kahramanlık Tarihimizin Sessiz Tanıkları” sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Koleksiyoner Ali Solmaz’ın hazırladığı sergide Osmanlı İmparatorluğu’ndan İstiklal Harbi’ne kadar savaş görmüş objeler, belgeler ve fotoğraflar yer alıyor.

Domates ve Karpuz Festivalleri için geri sayım başladı

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 39. Değirmenköy Domates Festivali ve 12. Kadıköy Karpuz Festivali, bu hafta sonu gerçekleştirilecek. Silivri’nin en güzel domatesinin ve karpuzunun belli olacağı festivallerde eğlence, ünlü sanatçılar Emre Altuğ ve Nalan’ın vereceği konserlerle doruğa çıkacak.

Çatalca’da erguvan festivali için geri sayım başladı

Çatalca'da 22. erguvan festivali için geri sayım başladı.

Çatalca’da sünnet şöleni coşkusu yaşandı

Başkan Mesut Üner döneminde ilçede efsane hizmetlerin Çatalca’ya kazandırılmasının yanı sıra ilçe halkının neşesine neşe katan bitmek bilmeyen etkinlik programları durmaksızın devam ediyor.

Silivri’de Şeyh Şamil Büstü Ve Parkı hizmete açıldı

Silivri Belediyesi tarafından Cumhuriyet Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve Dağıstanlılar Derneğinin büst desteğinde bulunduğu Şeyh Şamil Büstü ve Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Başkan Yılmaz, “Nasıl ki Anadolu Türk tarihine; Osman’ları, Fatih’leri, Yavuz’ları, Süleyman’ları, Atatürk’leri yetiştirmiş, bahşetmiş ve kaydetmiş ise Kafkaslar da Dağıstan’da Şeyh Şamil’leri, İmam Gazi Muhammed’leri, İmam Hamzat’ları yetiştirmiş, bahşetmiş ve kaydetmiştir. Selam olsun onlara ve Türk’ün bütün kahramanlarına!” dedi.

Selimpaşa’da Kavun Ve Bamya Festivali Coşkusu

Silivri Belediyesi tarafından düzenlenen 11. Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivali’nde büyük coşku yaşandı. Renkli ve lezzetli yarışmalar eşliğinde gerçekleştirilen festivalin sahne programlarında ünlü şarkıcı Deniz Seki, en sevilen şarkılarıyla Selimpaşalıları adeta mest etti.

Selimpaşa Kavun Ve Bamya Festivali 5 Ağustos’ta

Silivri Belediyesinin düzenleyeceği 11. Selimpaşa Topatan Kavunu ve Bamya Festivali 5 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. Silivrili üreticilerin yetiştirdiği en güzel kavun ve bamyaların yarışacağı, eğlenceli etkinliklerin yer alacağı festivalde ünlü sanatçı Deniz Seki’nin konseriyle coşku tavan yapacak.

Silivri’nin dört bir yanı fotoğrafçıların kadrajına yansıyacak

Silivri Belediyesi “Tarihiyle, Doğasıyla, Kültürüyle Silivri’de Hayat Var” temalı fotoğraf yarışmalarına devam ediyor. Silivri’deki 35 mahallenin cadde ve sokakları ile kırsal yaşam bölgelerinin fotoğrafçıların kadrajına yansıyacağı yarışmada dereceye girenlere madalya, mansiyon, sergileme ve para ödülü verilecek.

Toplam 48 haber.