Yalçın: Semih Ayeş bilmeli ki 'zırva tevil götürmez'

MHP Silivri İlçe Başkanı Zafer Yalçın, CHP Silivri Belediye Başkan Aday Adayı Semih Ayeş'in yaptığı açıklamaya karşı ikinci bir basın bildirisi ile cevap verdi. Yalçın, 'Silivrili hemşehrilerimizin oylarıyla göreve gelen Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz'dan ve Silivri halkından acilen özür dilemeye davet ediyoruz' dedi.

PAYLAŞ
Silivri Özel Haber - Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Yalçın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

“DÜŞMAN VE DENİZE DÖKMEK İFADELERİ SEÇİM KAZANMAK EYLEMİ İLE HANGİ AKILLA YAN YANA GELİR? “

Semih Ayeş isimli şahsın CHP ilçe binasında, İl Başkanlarının da bulunduğu bir toplantıda söylediği sözler aynen şu şekildedir:

“…Mustafa Kemal Atatürk gibi, Gazi Önder gibi, nasıl İzmir’den o düşmanı döküp attıysak denize döktüysek, hepimiz burada birleşerek umutla geleceğe bu düşmanı buradan söküp atacağız hiç merak etmeyin.”

 “…Anlaşılan o ki, Cumhur İttifakının Milliyetçi Hareket Partili Silivri Belediyesi’ni düşman belleyen bu kişiyi, partili-partisiz her kesimden Silivrili hemşehrilerimizin oylarıyla göreve gelen Belediye Başkanımız Volkan Yılmaz’dan ve Silivri halkından acilen özür dilemeye davet ediyoruz.” şeklinde ifademizin de yer aldığı yazılı bir basın açıklaması ile bu sözleri söyleyen kişiden özür beklerken, bu kişi yaptığı bir açıklama ile şahsımı ve partimizi mesnetsiz bir takım sözler ile suçlamaya yeltenmiştir.

Bu şahıs açıklamasında, “Sözlerimdeki kasıt, 'bizler ki İzmir’de düşmanı denize döken milletiz, burada seçimi mi alamayacağız?'dır.” şeklinde bir cümle kurarak beyin çapının ölçüsünü göstermiştir.

Seçim gündemli olduğu anlaşılan bir toplantıda söz konusu şahıs, seçimde ne yapacağını anlatıyor ve aday olduğu belediye başkanlığı makamı sanki düşmanlar tarafından işgal edilmiş de, hep birlikte düşmanı söküp atacaklarını nasıl yapacaklarının sözünü veriyor.

Ağzından saçılan kelimelerin nereye gittiğini bilemeyen ve sonrasında tevil etmeye kalkan Semih Ayeş’i, çirkin sözleri sarf ettiği sırada ve sonrasında başta il başkanı ve ilçe başkanı olmak üzere herhangi birilerinin ikaz ederek sözlerini düzeltmesini istememeleri de dikkate şayandır. 
Sorarım; “düşman”, “denize dökmek” kelime ve eylemleri ile seçim kazanmak eylemi hangi akılla yan yana gelir?

Semih Ayeş bilmeli ki “zırva tevil götürmez.”
Bu kişi muhatabım olmamakla birlikte, Partim ve Milliyetçikle ilgili söylemleri vesilesi ile hatırlatmak açısından ifade ediyorum, “Yaratılanı Severiz Yaratandan Ötürü” temel şiarlarımızdandır. İnsanları partilerine göre tasnif ederek sevmek ya da sevmemek bizim işimiz değildir. Bizim düşmanımız, sizlerin zihniyetine göre herhangi bir parti ve o partinin mensupları olamaz.

Evet, bizim düşmanımız vardır. Onlar da Türk’ün varlığına kast eden kim olursa olsun onlardır. Anayasa’nın ilk dört maddesinde ifade edilenlere karşı çıkarak uluslararası güçlerle işbirliği içinde olanlar ve temsil ettikleri zihniyetlerdir.

Bir gönül eri demiş ki: “Düşmandan dost olmaz, dosttan düşman olmaz. Eğer ki ben düşman isem; sana benden dost olmaz. Sana dost olmayanın düşmanlığı da hak olur.”
Saygılarımla.
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN