Ceylan: Cumhuriyet, birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımlayan İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Gökhan Ceylan 'Bağımsızlık düşüncesi ile 29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyet, tarih yolculuğundaki varoluş mücadelemizi taçlandıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir' dedi.

PAYLAŞ
Silivri Özel Haber - Fatma Sarıbıyık Yıldırım

İYİ Parti Silivri İlçe Başkanı Gökhan Ceylan, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Ceylan’ın mesajı şu şekilde;

Kıymetli hemşehrilerim; 

Bağımsızlık düşüncesi ile 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyet, tarih yolculuğundaki varoluş mücadelemizi taçlandıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseridir. Bu yıl Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yokluklardan çıkardığımız mucizenin adı olan Cumhuriyet’in 100.yıl gururunu yaşamaktayız. 

Türk milletinin karakter ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir’ diyerek ilan ettiği Cumhuriyetimiz, atalarımızdan bizlere kalan en büyük mirastır. Cumhuriyet; milletimizin birlik içinde vermiş olduğu varoluş mücadelesinin, azim, fedakârlık ve büyük bir kahramanlıkla ölümsüzleştirmesidir. 

Cumhuriyetimizin 100. yılında bizlere düşen en önemli vazife; her bir karışı bayrağımız ile süslenmiş, üzerinde özgürce yaşayabileceğimiz bir vatan bırakan kahramanlarımızın aziz hatıralarına sahip çıkmaktır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Cumhuriyeti biz kurduk, onu yaşatacak ve yükseltecek olan sizlersiniz’ sözünü kendimize şiar edinerek milletini, hürriyetini seven, millî ve manevî değerlerine bağlı gençler yetiştirmeye vesile olmaktır. 

Değerli Silivrili hemşehrilerim; 

Bizler İYİ Parti Silivri ailesi olarak, “Cumhuriyet fazilettir ve Türk milletine layıktır” diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün vizyonu ışığında; hiçbir kuvvetin, bu milleti faziletinden ayıramayacağını göstermeye ant içtik. Cumhuriyetin herkes için en emin sığınak olduğu bilinciyle; bu sığınağa zarar vermeye çalışan herkesin er ya da geç kendi ihtirasının zincirlerine takılacağını haykırdık. Ve işte bugün, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılıyla birlikte İYİ Parti’imizin 6’ncı yaşını kutluyoruz. Ne mutlu bize. Ne mutlu Türkiye’nin İYİ ve cesur insanlarına! Bizler Cumhuriyet ile problemi olanların,  Atatürksüz 29 Ekim kutlayanların karşısında durduk durmaya devam edeceğiz. Bizler; 100 yıllık büyük bir destanı hak ettiği gibi şanıyla, şerefiyle kutlamaktan tüm gölgelemelere rağmen vazgeçecek değiliz.  

Cumhuriyetimizin yeni yüzyılını; en büyük gururla, sevinçle coşkuyla, elimizde al bayraklarımızla milletimizle beraber karşılayacağız! Tek yürek olup hep bir ağızdan “ÇOK YAŞA TÜRK MİLLETİ, ÇOK YAŞA TÜRK DEVLETİ, ÇOK YAŞA TÜRKİYE CUMHURİYETİ!” diyeceğiz. 

#Cumhuriyet100Yaşında KUTLU OLSUN!
 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN