Çatalca'dan bir asırlık muhteşem Cumhuriyet coşkusu

Çatalca, Başkan Mesut Üner'in muhteşem organizasyonlarıyla bir asırlık ilçe tarihine ve en önemli değeri olan Cumhuriyetimize sahip çıkıp, uzun yıllar unutulmayacak muhteşem bir Cumhuriyet coşkusu yaşadı.

PAYLAŞ
Silivri Özel Haber - Fatma Sarıbıyık Yıldırım

Bu muhteşem coşku sadece Çatalca halkının değil tüm bölge halkının takdirini ve alkışını kazandı. Çatalca halkı, Başkan Mesut Üner’in ilçe Cumhuriyet tarihinin en önemli hizmetlerinin sevincini ve mutluluğunu yaşadığı bir dönemde birde Çatalca’da yaşanan tarihe geçen Cumhuriyet kutlamaları ilçedeki coşkuyu tavan yaptı. 

CUMHURİYET COŞKUSU 17 EKİM 2023’TE ANITKABİR ZİYARETİ İLE BAŞLADI 

Tarihi kutlamaların hazırlık planları aylar öncesinden Başkan Mesut Üner riyasetinde başladı ve yapılan hazırlık istişarelerinde Başkan Mesut Üner çalışma arkadaşlarına Atamıza, Çatalca’ya ve Cumhuriyetimize yakışır organizasyonların eksiksiz yapılması için talimat verdi. 
Başkan Mesut Üner, dönemi içinde 3’üncü kez Çatalca’daki 12’inci sınıf öğrencilerini Anıtkabir ziyaretine götürmenin mutluluğunu ve huzurunu yaşadı. Başkan Mesut Üner bu yılki Anıtkabir ziyaretiyle aynı zamanda Anıtkabir’de resmi tören organize eden ilk Çatalca Belediye Başkanı oldu. 

CUMHURİYET SERGİSİ GÖRÜLMEYE DEĞERDİ

Başkan Mesut Üner, Çatalca ilçesindeki Anadolu ve Fen Lisesi’ndeki öğrencilerinin Cumhuriyet ve Atamıza olan sevgilerini tuallerine yansıttıkları resim sergisini ziyaret edip, tüm öğretmen ve öğrencileri tebrik etti. Birbirinden değerli resim çalışmaları ilçe halkının yoğun ilgisiyle karşılaştı. Muhteşem sergi görülmeye değerdi.

MİNİK YÜREKLERİN BÜYÜK GÖSTERİSİ 

Başkan Mesut Üner’in göreve gelmesiyle birlikte adeta yeniden doğan ve bambaşka bir kimlik kazanan ‘’Çatalca Belediyesi Bayram Kıran Çocuk Bakımevi’’ ilçedeki tarihi günlere damga vurdu. Yarınlarımızın teminat minik yüreklerin büyük gösterisi, izleyicilere oldukça duygusal anlar yaşattı. Başkan Mesut Üner, buradaki program sonrası ilçedeki iki özel okulun kutlama programlarına katılım sağlayıp, öğrencilerin Cumhuriyet coşkusuna ortak oldu. 

ÖZEL BİREYLERDEN ÇOK ÖZEL ve ANLAMLI CUMHURİYET COŞKUSU 

Başkan Mesut Üner’in göreve gelir gelmez Çatalca halkına kazandırdığı en önemli projelerden biri olan ‘’Çatalca Belediyesi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’ öğrencileri özel bireyler tüm katılımcıları oldukça coşturan bir o kadarda duygulandıran Cumhuriyet gösterileri sergilediler. Çatalca Belediyesi Nazım Özbay Kültür Merkezinde gerçekleşen böylesine önemli ve değerli gösteri, salondaki izleyenlerin gözlerinin dolmasına ve gururlanmasına vesile oldu. 

ÖĞRENCİLERİN CUMHURİYET KONSERİ COŞKUSU UNUTULMAZDI 

Çatalca Anadolu Lisesi öğrencileri, Başkan Mesut Üner’in yakın dönemde Çatalca halkına kazandırdığı ‘’Çatalca Belediyesi Millet Bahçesi’’ sosyal tesislerinde unutulmaz bir konser performansı sergiledi. Gençlerin sahne yetenekleri marka ses sanatçılarını adeta aratmadı. 

CUMHURİYET MEYDANINDA RESMİ PROGRAMLAR BAŞLADI 

Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Ekim’den bir gün önce ‘’Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan ediyoruz.’’ dediği 28 Ekim günü ilçe protokolü ve ilçe halkının katılımıyla resmi programlar başladı. Cumhuriyet meydanında Atamızın huzurunda çelenk sunumu ve saygı duruşu sonrası dünyanın en muhteşem milli marşı ile ilçe halkı tek yürek ve tek ses oldu. 

ÇATALCA’DA BÜYÜK GÜNE SAATLER KALA TARİHİ ANLAR 

28 Ekim akşamı, gündüz Cumhuriyet Meydanı’ndaki resmi tören sonrası ‘’Çatalca Belediyesi Millet Bahçesi’’ sosyal tesislerinde ilçe protokolü ve ilçe halkının yoğun katılımıyla ‘’Cumhuriyet Resepsiyonu’’ ve ‘’Atatürk Kıyafetleri Defilesi’’ organize edildi.  Cumhuriyet resepsiyonuna katılan katılımcıları, Başkan Mesut Üner ve eşi Aydan Üner kapıda karşılayıp tarihi günün anısına fotoğraf çektirdiler. ‘’Atatürk Kıyafetleri Defilesi’’ tüm katılımcılara gurur ve coşku dolu duygusal anlar yaşattı. Çatalca halkı ilçede ilk kez yapılan ‘’Atatürk Kıyafetleri Defilesi’’ için Başkan Mesut Üner’i gecenin sonunda ayakta alkışladı.

ÇATALCA’DA BİR İLK 

Çatalca Kaymakamlığı’ndaki tebrikat töreni sonrası, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ilk kez ‘’Çatalca Belediyesi Millet Bahçesi’’ sosyal tesislerindeki etkinlik alanında kutlandı. Çatalca’daki öğrencilerin günlerce hazırlanıp sundukları gösterinin dışında gökyüzündeki uçaklar eş zamanlı olarak gösteri uçuşları gerçekleştirdi. 

MURATBEY ESİN OVACIK İLKOKULU ÖĞRENCİLERİ CUMHURİYET COŞKUSU BÜYÜK ALKIŞ ALDI

29 Ekim günü ‘’Çatalca Belediyesi Millet Bahçesi’’ sosyal tesislerinde gerçekleşen kutlamalar sonrası Başkan Mesut Üner Muratbey mahalle halkının Cumhuriyet coşkusuna katılım sağladı. Başkan Mesut Üner doğup büyüdüğü Muratbey’de mezun olduğu okulda yarınlarımızın teminatı çocuklarımızın Cumhuriyet coşkusuna şahit olunca oldukça duygusal anlar yaşadı. 

CUMHURBAŞKANLIĞI CUMHURİYET KUTLAMALARI MİLLET BAHÇESİNDE DEV EKRANLARDAN İZLENDİ

Cumhurbaşkanlığı’nın organize ettiği 100’üncü yıl Donanma ve Hava Kuvvetleri Komutanlığının İstanbul Boğazındaki tarihi gösterisi ‘’Çatalca Belediyesi Millet Bahçesi’’ sosyal tesislerindeki dev ekranlarda büyük ilgiyle izlendi. 

YÜZ YILIN KORTEJİ CUMHURİYET ETKİNLİKLERİNE DAMGASINI VURDU

Saatler 19.23’ü gösterdiğinde Çatalca Belediyesi önünde toplan 7’den 77’ye tüm Çatalca halkı Çatalca’da yüz yılın kortejine çok yoğun bir katılım sağladı. Böylesine coşkulu tarihe kalabalığa evlerinde bulunan Çatalca halkıda balkonlara çıkıp ellerindeki şanlı bayrağımızla coşkuya ortak oldu. 

Çatalca’daki tarihi kutlamalar sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Mesut Üner; ‘’Cumhuriyetimizin 100’üncü yılını Çatalca ilçemizde dolu dolu büyük bir coşkuyla yaşamanın haklı gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Böylesine önemli ve değerli kutlamalara yoğun ilgi ve alaka gösteren Çatalca halkımızla gurur duyuyoruz. Çatalca bir kez daha Atamıza ve kurduğu Cumhuriyetimize olan sarsılmaz bağını gösterdi. Sadece 100’üncü yılda değil ebediyen Türkiye Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyetin yılmaz bekçileri olacağız. Yaşasın Cumhuriyet. Teşekkürler Çatalca.’’ dedi.


 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN